Comissió de Seguiment de l’Acord de Préstecs d’Empleats 28.09.2023

La pèrdua del 20% de capacitat adquisitiva dels empleats de CaixaBank, i l’escassa defensa dels nostres salaris, condicions i beneficis socials, en els darrers 10 anys és la causa principal dels problemes de solvència de l’actual plantilla, enfront de la pujada de tipus d’interès i l’encariment del cost de la vida.

Aquesta és la realitat i l’arrel del problema que arrossega als sindicats SECB, CCOO i UGT a forçar negociar de nou amplis aspectes dels préstecs d’empleats. Posar ‘tirites’ a ferides profundes.

CaixaBank diu escoltar activament però no aporta cap proposta. Diu que tenim una graella de condicions d’empleat molt competitives, obviant l’oferta unilateral de condicions hipotecàries a tipus fix, que no és competitiva ni comparada amb la de clients. Mentrestant ens ofereixen suculents descomptes en gimnasos i programes de vida saludable, ‘PeopleExperience’ , ‘Oficina de l’empleat’ i programa ‘Nosaltres‘.

Aquests sindicats i la Direcció de CaixaBank són els responsables de les retallades continuades dels nostres salaris i beneficis socials al llarg dels darrers 15 anys, com a mínim.

Si els nostres salaris s’haguessin indexat a l’IPC, avui no estaríem aquí parlant amb urgència de com abaratir el cost dels finançaments en general i de l’habitatge en particular.

Els treballadors de CaixaBank necessitem més que mai un nou marc de relacions laborals, nous sindicats sense  ‘hipoteques’ que defensin els nostres drets, en nous Convenis adequats a la realitat de cada territori.

A la FEC continuem defensant opcions que aportin solucions específiques a la problemàtica del cost de l’habitatge a Catalunya, que res té a veure amb el d’altres comunitats. 

Per veure les nostres propostes clica l’enllaç següent 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *