LA FE ÉS DONAR EL PRIMER PAS, FINS I TOT QUAN NO VEUS L’ESCALA COMPLETA – Circular Cta.

Ahir, #Junts, la RLT va decidir desconvocar la vaga anunciada per a aquest dimecres 9 de juny, com a gest de la nostra bona fe negociadora.

La força de les mobilitzacions és indiscutible en un escenari de retallades salvatges com el plantejat a la plantilla de CaixaBank.

La Vaga, és la màxima expressió de l’conflicte en el qual ens trobem immersos i un mitjà de protesta i pressió que no és intranscendent. Com hem comprovat, els èxits de les aturades realitzats els dies 2 i 7 i la convocatòria del dia 9, encara que finalment no s’hagi realitzat, han tingut, en aquest sentit, un efecte immediat en la negociació.

Els sindicats de CaixaBank no renunciem a el dret a la vaga que tenim la plantilla i ens reservem el dret d’exercir-lo en el moment més idoni de la negociació.

Estem tots i totes preparats

tant a la mesa de negociació com en els centres de treball en el cas d’haver de recórrer a noves mobilitzacions.

Havíem previst un escenari de vaga per al dia 14 de juny, però amb el nou calendari de negociació la vaga del dia 14 es trasllada a una altra data, ja que l’empresa ha rebut avui la nostra proposta i estem a l’espera de seva valoració, que no es produirà fins a la propera reunió del dia 15 de juny.

Us anunciem que el comitè de vaga traslladarà les dates de conflicte a dies més pròxims al previsible tancament de la negociació, que informarem oportunament, perquè l’efecte de la vaga ens porti a aconseguir els nostres objectius.

#TotsSomCaixaBank   #TotesSomCaixaBank

A la reunió mantinguda ahir, l’empresa fa moviments de millora en les seves propostes, que la RLT seguim valorant d’insuficients.

  • RECOL·LOCACIÓ: Manteniment de retribució fixa i antiguitat, i afegeixen el dret a reincorporació a CaixaBank per voluntat de l’empleat un cop transcorreguts 6 anys en cas de produir-se una vacant en un radi de 50 km del centre de destinació de la persona treballadora. A més també del dret de retorn, sense límit temporal, en el cas que la filial surti de l’àmbit de control del grup o en el cas que la societat matriu pugui realitzar processos de reestructuració d’ocupació i que pugui interessar al treballador.
  • Rebaixen a 205 les EXTINCIONS de la xarxa comercial.
  • Modifiquen la seva proposta de reducció del PLUS D’HORARI LABORAL SINGULAR a 3.000 euros en lloc dels 2.000 euros bruts anuals.
  • CONSOLIDACIÓ DE NIVELL RETRIBUTIU DELS CÀRRECS: modifiquen la seva proposta de consolidació del càrrec des dels 48 mesos i la redueixen a 36 mesos transcorreguts des del seu nomenament. I de 36 a 24 mesos per als posteriors.

Després d’un recés en la reunió, TOTA LA UNITAT SINDICAL (excepte CGT) hem presentat una CONTRAPROPOSTA DETALLADA de mesures condicionada a la voluntarietat de les extincions, tal com ahir demanava l’empresa:

1.   PEL QUE FA A LES MESURES D’EXTINCIÓ:

VOLUNTARIETAT

  • Hem manifestat a la Direcció que l’únic camí per aproximar posicions és la voluntarietat de tot el procés de reestructuració.
  • Amb aquesta premissa, de voluntarietat, hem presentat una contraproposta econòmica de sortides detallada.
  • Insistim en els 3 col·lectius que podria dividir-se en diferents franges d’edat a la data d’extinció, amb data de sortida fins al 30.06.2023.
  • Proposem una prelació de sortida per col·lectius d’edat A -B – C
    • Col·lectiu A:  Treballadors nascuts el 1968 i anys anteriors
    • Col·lectiu B:  Treballadors nascuts als anys 1969 – 1970 – 1971
    • Col·lectiu C:  Resta de treballadors.

En el següent enllaç pots accedir a el document amb informació ampliada de la proposta econòmica per a cada grup.

2.   PEL QUE FA A MESURES D’ACOMPANYAMENT PER A LA FLEXIBILITAT, L’ESTALVI DE COSTOS I LA PREVISIÓ SOCIAL:

  • COBERTURES DE BAIXES

Segons la quantificació realitzada per la RLT de les cobertures dels últims anys, estimem en 1.075 jornades completes anuals de conveni que equivaldrien a aquest mateix nombre de reduccions d’extincions.

Proposem la creació d’un equip de suport equivalent a aquest número perquè es mantingui la vigència de l’acord que els regula.

  • EIC (Excedència Incentivada CXB)

Proposem 250 EIC a 3 i 5 anys amb les mateixes condicions dels acords anteriors signats en CXB

  • RECOL·LOCACIONS

Insistim que s’han de fer amb la fórmula d’excedència de grup. Podem valorar l’ampliació del període mínim de permanència a l’entitat de destinació per poder exercir el dret de reincorporació a partir d’1 any després del període de finalització de l’ERO

  • CONSOLIDACIÓ DE NIVELLS

Rebutgem totalment qualsevol modificació de la normativa vigent.

  • PLUS HORARI LABORAL SINGULAR

S’ha de mantenir en els seus termes actuals

Tots els altres punts proposats per l’empresa ens remetem a la nostra última intervenció en taula del dia 1 de juny

  • ALI

Sol·licitem que el cens que ens van passar amb la retribució se li afegeixi l’entitat de procedència de l’empleat per veure l’impacte de la variable.

  • SISTEMA DE PDP

Per realitzar la transició de sistema de promoció del PDP a sistema de promoció de CaixaBank, es proposa establir un sistema de correspondència dels punts que s’havien de PDP amb el sistema de promoció de CaixaBank.

Proposem analitzar una liquidació econòmica d’aquest dret o bé un equivalent en el temps que li queda a l’empleat per al següent ascens de nivell.

 

La fe és donar el primer pas, fins i tot quan no veus l’escala completa.

Martin Luther King, Jr.

Senyors de la Direcció, recapacitin.

Exigim que en la propera taula sí que es facin contrapropostes per part de l’empresa a totes i cadascuna de les nostres, les presentades avui i les del dia 1 de juny que segueixen ignorant.

SE’LS ESGOTA EL TERMINI I A NOSALTRES ELS ACTES DE FE.

NO TINDRAN MÉS OPORTUNITATS

#TotsSomCaixaBank   #TotesSomCaixaBank

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *