TENÍEM ELS TESTS I ARA TENIM EL MATEIX

Dimarts se’ns va convocar a una reunió extraordinària del Comitè Únic de Seguretat i Salut Laboral (CUSSL) amb l’objectiu de tancar un acord referent als TESTS sobre el SARS-Cov-2. Acord que, ras i curt, simplement dona cobertura al que l’empresa va decidir fer unilateralment cobrint els mínims legals.

Fa uns dies en una circular ja anunciàvem que l’empresa finalment s’havia decidit a fer TESTS, de fet ja havia començat a fer-ne. Es va debatre amb la Representació Legal dels Treballadors (RLT) sobre la seva obligatorietat o no, i les prioritats en relació amb zones i col·lectius d’empleats/des, sense arribar a cap consens.

L’empresa havia començat a fer TESTS de manera voluntària i cenyint-se a la llei. Per part de la FEC vàrem manifestar que aquesta decisió de CaixaBank ja ens semblava correcta, coneixedors de què permetria qualsevol reclamació en garantia d’aquesta voluntarietat, o d’altres aspectes relatius a la seva implementació.

Tot i això, algunes organitzacions sindicals, amb no sabem quina finalitat real, van demanar posar sobre la taula un acord.

La FEC hauria signat l’acord si hagués aportat alguna cosa a la plantilla. Algunes de les propostes que hem fet, i de les quals els/les empleats/des no se’n podran beneficiar, són:

 

  • Pagament de les despeses del desplaçament per a fer-se el TEST. L’empresa diu NO, que cadascú es pagui el seu i la resta de sindicats signants no s’hi han manifestat.

 

  • Garanties si una persona treballadora es nega a fer el test i també a signar l’auto-declaració. L’empresa diu NO. Sorprèn que cap dels signants digui res de res al respecte quan ho han criticat tantes vegades.

 

  • Informació sobre el nombre de persones citades per territoris o DT’s. L’empresa diu NO. Sembla que a cap altre sindicat li interessa la transparència.

 

  • Possibilitat de demanar fer-se el test sense prescripció prèvia. L’empresa diu NO.

 

Estranyament només s’han acceptat propostes menors que han fet UGT i SECB. Ens preguntem, doncs, amb quina finalitat s’acorda alguna cosa que ja s’està implementant unilateralment per l’empresa d’acord amb la llei vigent.

En definitiva, no s’ha aconseguit res rellevant. Ningú mereix penjar-se cap medalla… a no ser que formi part de la Direcció!

 

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *