PER FI! ORDRE A LA FORMACIÓ!

Finalment l’empresa, després de reiterades denúncies de tota la RLT davant l’allau de cursos als que ens hem vist abocats aquests dies, ha posat fil a l’agulla i dimarts la Comissió de Formació va acordar la regulació amb detall el tema de la Formació.

Què hem de tenir en compte a partir d’ara?

  • Es limita a 10 hores per mes natural i persona la càrrega lectiva de la formació obligatòria.
  • S’exclou d’aquesta limitació la formació de Postgrau o de llarga durada, així com la formació de nous empleats i empleades.
  • Quan la convocatòria de formació obligatòria coincideixi amb cursos de Postgrau o de llarga durada, l’empleat/da podrà demanar l’ajornament d’un del cursos per a la seva realització posterior.
  • En els períodes compresos entre el 15 de juliol i el 31 d’agost i entre el 15 de desembre i el 6 de gener no es podran convocar nous cursos de formació.
  • A l’Aula de formació s’indicarà les accions formatives que computen per a bonus o si existeix algun tipus d’incentiu o compensació específica.

 

A més de vetllar pel compliment d’aquests acords, des de la FEC vigilarem també per:

  1. La possible convalidació de cursos.
  2. Una planificació correcta i raonable de la formació per aquelles persones que es reincorporen a la feina després d’una absència de llarga durada.

Davant de qualsevol incompliment d’aquests extrems, comunica’ns-ho. Ho denunciarem.

A la FEC, seguirem treballant per a què la Formació deixi de ser una sobrecàrrega, amb els límits adequats per a què esdevingui una eina útil i que ens ajudi a progressar en el desenvolupament de les nostres competències laborals.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *