LES NOVES MESURES… DE CONCILIACIÓ?

Podeu trobar les mesures de conciliació i el protocol de reincorporació publicats a l’apartat “Persones”, però hagués sigut més coherent haver-ho fet a un apartat dedicat als objectius de la direcció de Negoci, o d’alguna Territorial, doncs obrir el dia 11 de maig amb el 75% de presència d’empleats a les oficines s’ha decidit com si fos d’un repte més. Això quan, en el protocol, la Direcció insisteix en la progressiva reincorporació d’empleats al treball presencial per arribar al 75% a finals de mes.

 

Veient la realitat, es trasllada a les DT/DAN/Oficines la manca de planificació i instruccions concretes per aquesta reincorporació al treball presencial. Les improvisacions, la diferència de criteris entre DT/DAN, les pressions per a retornar a les oficines i centres, sense l’obligada coordinació i control, ha convertit novament les oficines en una bomba de rellotgeria, impossible de gestionar.

 

Els Sindicats hem fet moltes propostes, que han estat escoltades, i ignorades “de facto” quan es supediten a aquest vergonyant “haver de tenir les vacances fetes”.

 

La FEC exigim que l’empresa estableixi mesures concretes i comuniqui a la plantilla per escrit amb urgència els criteris de reincorporació progressiva de la xarxa al treball presencial.

 

Mesures de conciliació? O vacances imposades?

 

Per acabar-ho d’adobar, cap de les mesures de conciliació adoptades contempla explícitament el teletreball, que “oficialment” continua essent la més recomanada. Aquest queda relegat, al nostre entendre, al teletreball per motius organitzatius, que entenem segueix vigent i supeditat a l’aprovació dels mànagers, és a dir, caps de centre i oficines.

 

Condicionar la concessió i aplicació de les recents mesures de conciliació, ja no tant sols a criteris organitzatius, sinó també a què s’hagin exhaurit les vacances, es posar al servei de l’empresa el dret de descans dels treballadors. I aquest fet no és gratuït, i al nostre parer és inadmissible.

 

A la FEC estem convençuts que el teletreball hauria de ser la pedra angular per a facilitar les necessàries mesures de confinament, protegir la plantilla, i per a racionalitzar el treball. El sistema “presencialista” roman únicament en aquelles empreses amb processos antiquats o en les que, auto-definint-se modernes, la Direcció o bé no confia en els seus treballadors, o bé, no sap com pilotar els canvis necessaris.

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *