QUADRIGÈMINS

  • PLA D’IGUALTAT

  • DESCONNEXIÓ DIGITAL I ÚS EFICIENT DEL TEMPS DE TREBALL

  • POLÍTICA DE COBERTURES DE BAIXES

  • POLÍTICA INCLUSIVA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Aquests han estat finalment els noms de les criatures. I sí, la FEC ha estat un dels pares/mares. Penseu que el principal propòsit per part de l’empresa era tenir signat el Pla d’Igualtat, perquè legalment té l’obligació de tenir-ne. Doncs bé, al Pla d’Igualtat li han sortit germans.

El que és realment important és el seu contingut. A part d’aconseguir un percentatge d’increment en la representació de la dona en les posicions directives de l’empresa (important i tant que sí!), hem aconseguit millores considerables en els protocols de Conciliació i Assetjaments. I tant o més important, hem aconseguit un Acord de Desconnexió Digital i Ús Eficient del Temps de Treball, un Acord de Cobertures de Baixes i un Acord Inclusiu de les Persones amb Discapacitat.

Aquesta és la mare dels ous. Acords en temes que ens afecten en la nostra vida diària.

Però, és clar, cal que ens els llegim amb deteniment i el que és més important, que en fem ús. I davant de qualsevol irregularitat en la seva aplicació… aixequem el dit i ho denunciem. La FEC, com a signant d’aquests acords vetllarem per a la seva aplicació i denunciarem a qualsevol que, ja sigui voluntàriament o per negligència, impedeixi la correcta utilització dels drets que es reconeixen.

Perquè no serveix de res tenir drets, si, després, no els exercim. I l’empresa ho sap. Som una plantilla amb un alt nivell de responsabilitat. Així ens escollien quan ens varen seleccionar. Ser responsable és sense cap dubte una fortalesa. Tanmateix, la resignació i el conformisme, al nostre entendre, són debilitats. I l’empresa, massa sovint, se n’aprofita.

La responsabilitat de fer el millor possible la nostra feina, no està renyida amb fer una reducció de jornada per tenir cura d’un fill o una filla, ni amb denunciar l’assetjament d’un cap o en el legítim dret de desconnectar més enllà de la jornada laboral.

T’animem a conèixer el detall d’aquests ACORDS

i, sobretot, a exercir els teus DRETS !!!

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *