REESTRUCTURACIÓ INJUSTIFICABLE !

Ahir, 24 de gener, va tenir lloc el 3r. “assalt” del combat en relació a la “Reestructuració” (o l’ERO). La Direcció ha detallat una mica més les mesures plantejades en l’anterior reunió:

 

Sortides: CBK es manté en les 2.157 sense aclarir res de les condicions.

 

Classificació d’oficines: Dos models: un per als Centres d’Empresa i un altre per a la resta. Tres categories de classificació:

  • Oficines A: 10%
  • Oficines B: 40%
  • Oficines C: 50%
  • Oficines D: Totes les no classificades (les unipersonals i totes aquelles que no compleixin un mínim de volum i marge ordinari)

 

Les variables per determinar el nivell seran volum de negoci i marge ordinari.

 

Consolidació de nivells: Des de nivell VII (mínim en el cas de directors) un salt de nivell cada tres anys fins a consolidar el que li correspongui a l’oficina.

 

Càrrecs: Desapareixen els Sotsdirectors i GC 2n. Responsables de les oficines de menys de 5 treballadors.

 

Plusos: Desapareix l’actual Plus Funcional i se’n crea un altre de nou que substituirà les actuals Despeses de Gestió i Representació.

 

Oficines “Store” i “Bussines Bank”: Ampliar a 800 amb les condicions actuals.

 

Oficines S1: Eliminar la limitació del nombre d’aquestes oficines i flexibilitzar el model. La Direcció podrà decidir quines oficines serien susceptibles de ser considerades S1 sense les limitacions actuals.

 

“InTouch”: Ampliar la plantilla de 900 a 2.000 amb les condicions actuals.

 

Horari d’oficines No Store: Ampliació de tardes en horari d’hivern: la plantilla cobriria també la tarda dels dimarts. Una part de la plantilla treballaria els dijous, i la resta els dimarts. L’horari d’hivern passaria de 7 mesos a 9 mesos i mig.

 

Horari Gestors Comercials: Implementar un horari laboral singular flexible de 100 tardes autogestionades a l’any (quasi bé el 50% de totes), a canvi de 4 dies de lliure disposició i 11 € per àpat. Això no hauria de suposar l’ampliació de la jornada anyal.

 

Mobilitat geogràfica: Encara per definir, però no seria d’abast general i permanent doncs estaria acotada a l’àmbit d’aquest procediment.

 

I LA FEC? QUÈ EN DIU DE TOT PLEGAT?

 

  • Valorem que la reestructuració plantejada és del tot injustificable. Com en d’altres ocasions l’informe tècnic que presenta la Direcció és clarament tendenciós.

 

  • L’empresa no ha aclarit com seran les mesures extintives que afectarien als 2.157 que haurien de marxar de l’empresa. Recalca que aquestes sortides serien voluntàries… en cas que es compleixin els seus objectius.

 

  • A Catalunya:

 

    • Es plantegen 164 sortides (un 7,6% del total). I, per descomptat, de la província Barcelona no se’n va ningú.
    • Acumulem el 31,4% de les oficines que es pretenen tancar (249). Per tant, concentrem la major part de pèrdua de possibilitats de promoció futura per a molts/es i incrementem la pressió de clients per acumulació en les que queden.
    • Cal tenir present, també, que el 24% de la xarxa d’oficines de Catalunya està en municipis de menys de 10.000 habitants.
    • En aquestes alçades de la negociació sembla clar que l’ERO anunciat no és més que una cortina de fum per implementar tota una sèrie de mesures relacionades amb la classificació d’oficines, els nivells professionals, els models d’oficina, l’horari i la mobilitat geogràfica.

 

  • La FEC manifesta que farà front a totes aquestes amenaces, que significarien un nou retrocés en les nostre condicions laborals i la tan preuada conciliació. Una plantilla líder en productivitat que fa de l’entitat la capdavantera en beneficis no es mereix aquest maltractament.

 

  • Convidem a totes les altres forces sindicals a fer un front comú davant les pretensions de la Direcció. Només amb la màxima unitat podem aturar-los. És una invitació sincera tot i que, si tenim en compte experiències anteriors, ens temem que aviat algun dels sindicats comenci a cedir.

 

Amb la FEC, CAP PAS ENRERE !!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *