L’HOME DEL SAC

Avui CaixaBank ens ha presentat als sindicats l’informe tècnic provisional que, sobre el paper, justificaria les mesures de reestructuració i les modificacions de condicions de treball que té intenció d’aplicar.

 

Ara podríem entrar a relacionar les propostes que la direcció ha posat damunt la taula. Però no ho farem. I no ho farem per dos motius:

  • El primer és que tots els sindicats, amb els representants de l’empresa, hem acordat que aquesta primera proposta, del tot provisional, era confidencial. Lamentablement, quan encara no havia acabat la reunió, un sindicat ha fet circular les mesures que s’hi plantejaven a través de les xarxes socials. A la FEC complim els compromisos que s’acorden entre tots en una mesa de negociació.

 

  • El segon motiu és perquè estem més que tips de negociacions fonamentades en la tècnica del regateig. Ens ha semblat un disbarat el que ha proposat la Direcció i també per això no volem donar-hi cap ressò. Ja sabem que l’estratègia de sempre és atemorir la plantilla (amb la miserable complicitat d’alguns sindicats) i quan s’acaba pactant el 50% de les pretensions inicials, algunes forces sindicals ho venen com un èxit. Estem davant d’una nova negociació que s’enceta amb gran “indignació” compartida per tots els sindicats davant les pretensions desorbitades de la Direcció. Però després… l’experiència ens demostra que a cadascuna d’aquestes negociacions hem perdut un llençol. I en aquesta, és molt possible que perdem tot l’aixovar.

 

Amb la FEC, CAP PAS ENRERE !!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *