I LES SORTIDES? I L’HORARI? I LA MOBILITAT?

Ahir va tenir lloc a Madrid la 4a. reunió de la Mesa de Negociació de la Reestructuració/ERO. Davant la nostra sorpresa, la Direcció només ha aprofundit en la seva proposta de Classificació d’Oficines.

 

Es mantenen els dos models proposats d’inici: Banca Particulars i Centres d’Empreses. Abans de concretar més aquests models, la Direcció ha volgut fer un aclariment en relació a la mesura d’horari laboral singular flexible (les 100 tardes): Afectaria a tots els gestors de la xarxa d’oficines, és a dir, GC d’oficines estàndard, Store, Business, Centres d’Empreses i Assessors de Banca Privada.

 

BANCA PARTICULARS

Proposen quatre categories: Les variables per classificar serien el Volum de Negoci (VN) igual o superior a 25 MM d’euros i el Marge Ordinari (MO) igual o superior a 0,5 MM d’euros. Només entraran en les tres primeres classificacions les oficines que acompleixin aquests dos paràmetres. La resta s’integrarien en la categoria D. A excepció de les actuals “S” que seria la Direcció qui decidiria la seva classificació.

 

S’establiria una classificació provisional en funció de la fórmula següent: 72% del VN i 28% del MO. Un cop establerta aquesta classificació, simultàniament s’haurien de complir els següents paràmetres:

 

 • Oficines A: VN =+ 265 MM €        MO =+ 3,2 MM €
 • Oficines B: VN =+ 70 MM €          MO =+ 1,1 MM €
 • Oficines C: VN =+ 25 MM €          MO =+ 0,5 MM €

 

 • Les oficines de categories A, B, C i D tindrien Director. Només les oficines A i les oficines B i C que sigui 5 o més empleats també tindrien Sotsdirector.

 

 • S’eliminaria la figura del GCII 2n. Responsable.

 

 • El nivell minin d’un Director seria el VII en tots els casos.
 • El nivell final d’un Director seria:
 • A: III
 • B: IV
 • C: V
 • D: VI

 

 • El nivell mínim d’un Sotsdirector seria el XI en tots casos.
 • El nivell final d’un Sotsdirector seria:
 • A: VI
 • B: IX
 • C: X

 

La consolidació de cada nivell immediatament superior, tant de Directors com Sotsdirectors, requeriria un període de 3 anys.

 

Desapareix l’actual Plus Funcional. Qui actualment el cobri passaria a ser un plus “ad personam”  absorbible per canvi de nivell i/o pel nou plus Despeses de Gestió i Representació. L’import d’aquest nou plus seria:

 • Directors A: 9.318,-€ bruts anuals
 • Directors B: 5.962,-€
 • Directors C: 3.704,-€
 • Directors D: 2.000,-€ 
 • Sotsdirectors A: 5.670,- €
 • Sotsdirectors B: De 2.000 a 3.606.- €
 • Sotsdirectors C: 1.500,- €

 

CENTRES D’EMPRESES

 Proposen tres categories: A, B i C. S’establiria una classificació provisional en funció de la fórmula següent: 72% del VN i 28% del MO. Un cop establerta aquesta classificació, simultàniament s’haurien de complir els següents paràmetres:

 

 • Oficines A: VN =+ 770 MM €        MO =+ 11,5 MM €
 • Oficines B: VN =+ 330 MM €        MO =+ 5 MM €
 • Oficines C: La resta

 

 • Totes el Centres d’Empreses tindrien un Director de Centre.

 

 • El nivell mínim d’un Director de Centre d’Empresas seria el VII en tots els casos.
 • El nivell final d’un Director de Centre d’Empreses seria:
 • A: III
 • B: IV
 • C: V

 

La consolidació de cada nivell immediatament superior, requeriria un període de 3 anys.

 

El Plus de Funció de Director de Centre d’Empresa seria de 6.782,-€ bruts anuals per a qualsevol categoria de centre.

 

I LA FEC? QUÈ EN DIU DE TOT PLEGAT?

 • La Direcció manifesta des de l’inici que vol negociar totes les mesures com un paquet. No entenem, de cap manera, com en la reunió d’ahir es va centrar únicament en detallar la seva proposta d’un nou criteri de classificació d’oficines.

 

 • Aquesta proposta, ja sigui analitzada individualment, o en combinació amb les altres mesures anunciades i que encara no han estat desenvolupades, és una amenaça directa al sou dels empleats. I especialment, a la promoció professional i al salari associat a aquestes promocions.

 

 • La FEC insisteix en que aquesta proposta de classificació tan agressiva no està justificada. La nostra plantilla no s’ho mereix.

 

Amb la FEC, CAP PAS ENRERE !!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *