FEC: L’ALTERNATIVA COMPROMESA (I)

Compromís: “Obligació contreta per una promesa, per una paraula donada, etc.”.

Estem acostumats a patir l’incompliment sistemàtic de les “promeses electorals” per part de les forces sindicals majoritàries. I a la FEC ens preguntem: Per què després de tants desenganys no ens feu confiança i descobrim tots plegats si nosaltres complirem les nostres? Aquests són els nostres “compromisos”:

1.- Lluitarem per revertir l’endèmica manca de plantilla a la xarxa d’oficines de Catalunya. És inajornable mantenir el dèficit reconegut i obviat sistemàticament.

2.- Implementarem un control horari efectiu que eviti la realització d’hores extraordinàries il·legals. Defensarem una flexibilitat horària real que permeti  una desconnexió efectiva. Tot un repte si tenim en compte que la llei que impera és l’ultraliberalisme en el temps de treball.

3.- Combatrem les mesures que generin discriminacions en les condicions laborals d’empleats que desenvolupen les mateixes tasques. No podem permetre que els nous models de centres de treball suposin la creació efectiva d’uns empleats de primera i d’altres de segona. No serem còmplices en acords que promoguin la discriminació d’una part de la plantilla en les carreres professionals, per acció o omissió (Centres d’Empresa, SSCC, DTs i assimilats), com han fet els sindicats majoritaris des de 2008.

4.- Defensarem el manteniment dels nivells professionals consolidats i la millora de la possibilitat de progressió a través de les carreres professionals en tots els àmbits.

  • Recuperar el nivell XIII com a mínim a l’entrar a l’entitat.
  • Els GC2-2n Responsable han de ser nivell VII
  • Els GC2 han d’entrar en el nivell IX (en compte de l’actual XI)
  • Els GC1 han d’entrar en el nivell XI (en compte de l’actual XII)
  • Incrementar les places de Nivell VII per capacitació/oposició

5.- Exigirem uns criteris transparents per als Bonus. Han de ser els mateixos per les mateixes tasques/llocs de treball, independentment de la tipologia de centre, i coneguts per tothom. Cal la supressió de la possibilitat de canvis arbitraris posteriors al pacte i s’han de consolidar en el cas de que es reubiqui el treballador/a per decisió unilateral de l’empresa.

 

(En la propera comunicació descobrireu els altres 5)

Vota’t! Vota’ns!!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *