“Mentoring” per a dones

El passat 30 de gener va tenir lloc la presentació d´aquest projecte “Mentoring” que s’ha posat en marxa a la DT Barcelona.

EN QUÈ CONSISTEIX? Hi ha dues figures, la de mentora i la de mentee. Algunes DAN faran de mentores de Directores (mentees), i algunes Directores de mentores de Sotsdirectores (mentees). Aquestes trobades seran entre les dues persones, mentora i mentee, i sempre de manera voluntària.

AMB QUINA FINALITAT? Crear un espai de transmissió d´experiències i coneixements, i d´aquesta manera accelerar el creixement i desenvolupament professional de les dones. Entre d´altres coses, es vol trencar el sostre de vidre que actualment existeix a partir de la funció de Sotsdirectora fins als càrrecs de més responsabilitat.

FUNCIÓ % HOMES % DONES
DAN 66’1 % 33’9 %
DIRECCIÓ 64’4 % 35’6 %
SOTSDIRECCIÓ 37’3 % 62’7 %

                                                                       *Dades a juny 2016

ON PENSA LA FEC QUE ESTÀ EL SOSTRE DE VIDRE? Doncs en la falta de Conciliació. Aquesta és la percepció que tenen les dones de CaixaBank i les de la FEC, a partir de la realitat quotidiana:

Més responsabilitat  =  Menys conciliació 

QUÈ LI SEMBLA A LA FEC EL PROJECTE “MENTORING”? D’entrada ens sembla una bona iniciativa a la que caldrà donar l´oportunitat de mostrar la seva efectivitat.

QUÈ LI DEMANA LA FEC AL PROJECTE “MENTORING”? Que el desenvolupament professional vagi acompanyat del desenvolupament personal. Que el negoci no estigui renyit amb la conciliació, sinó tot el contrari. Que l´empresa posi les eines necessàries perquè les persones (dones i homes), puguin equilibrar la seva vida personal i familiar amb la professional, i que, qui ho faci, sigui reconegut (com passa en els països més desenvolupats), i no pas “castigat”.

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *