Ampliació del Permís de Paternitat

Des de l´1 de gener de 2017 ha entrat en vigor l´ampliació del Permís de Paternitat. Aquesta ampliació, que neix de la Llei 9/2009, s´ha anat endarrerint any rere any fins ara. Quin ha estat el motiu d’aquest grapat d’anys de retard? Segons el Govern espanyol per un problema de finançament.

L´ampliació d’aquest permís queda de la següent manera:

 

TIPUS DE PERMÍS ABANS ARA
Permís Paternitat en General 13 dies naturals 28 dies naturals
Permís Paternitat Família Nombrosa 20 dies naturals 28 dies naturals
Permís Paternitat Fill/a amb Discapacitat superior al 33% 20 dies naturals 28 dies naturals

 

Cal tenir en compte que l’Acord de 15 d’abril de 2011, que substituïa a tots els efectes l’anterior, de 17 de desembre de 2007, i en el qual es donà plena vigència al Protocol d’Igualtat i Conciliació, establia l’actual ampliació de 4 dies com a millora del Permís de Paternitat respecte del permís regulat.

 

La FEC no comparteix el criteri de CaixaBank de que aquesta millora queda “absorbida” per l’increment que, per Llei, ha quedat establert des de l’1 de gener de 2017. Per tant, reclamem que, com a millora pactada per Acord Laboral d’empresa, es puguin acumular aquests 4 dies, com fins ara, i denunciem la retallada unilateral que sibil·linament, sense avís, ni consulta, ni encara menys consens ens volen “colar”.

 

Els Acords hi són per complir-los com estan!

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *