Horaris: Continuem la casa per la teulada

Ahir va tenir lloc la 3a. reunió de la mesa negociadora d’un Acord d’Horaris per a oficines “A” i Store. La Direcció va insistir en la necessitat d’arribar a un acord tot i que, a hores d’ara, no ha posat damunt de la taula cap proposta escrita i ben definida.

Què és una oficina “A” o una Store? El primer que caldria tenir ben definit, entre altres, és:

       a) El model d’atenció al client que es pretén,

       b) Quantes, on i perquè,

       c) Quins i quants empleats calen, i amb quina qualificació i nivell professional i salarial, i

       d) La cartera màxima que es pot gestionar correctament.

Volem pensar que aquest exercici previ, malgrat no haver-se explicat, algú l’haurà fet. El pas següent seria valorar l’impacte que té en les persones que han de tirar-ho endavant i acordar-ne les condicions. Finalment, posar-ho en marxa. A CaixaBank sembla que aquest procés racional no funciona. Es pren la decisió i s’aplica sense tenir en compte per a res a qui realment ha de fer que funcioni: les persones.

En resum la Direcció vol, de moment, un total de 450 oficines entre “A” i Store. Això, com ja s’ha demostrat, implicarà el tancament d’unes 1.300/1.500 oficines amb la pèrdua dels càrrecs que les dirigeixen i la pèrdua d’oportunitats professionals per a una part de la plantilla. Inventa nous horaris però no ens diu res de com és farà el control del seu compliment ni de com es compensarà l’excés d’hores, si a criteri del director/DAN o a criteri de l’empleat.

Des de la FEC no entenem que, si primer la Generalitat de Catalunya i ara el govern espanyol, volen racionalitzar els horaris i procurar que tothom surti a les 18:00 la nostra direcció vulgui que sortim a les 18:45.

Abans d’entrar al concret la Direcció ha d’abordar dos dels grans problemes que té:

1 – NO TÉ CREDIBILITAT. La plantilla veu dia rere dia que no serveixen de res ni els pactes ni les seves proclames. De la mateixa manera que molts no es creuen la confidencialitat de les enquestes internes, ningú creu en un respecte escrupolós quan es parla de voluntarietat.

2 – LA PLANTILLA TÉ POR. Por a perdre la feina per un expedient disciplinari inventat per un superior o perquè no hi ha gradació de sancions, por a denunciar els comportaments d’assetjament laboral o el maltractament verbal d’alguns caps, por a no tenir futur a l’empresa si no accedeix al que se li proposa, por a les represàlies amb què alguns, veladament, intenten forçar la voluntarietat, …

La FEC no signarà res si no hi ha, paral·lel a l’acord de les “A” i Store, un sistema de control horari fiable i un acord de sancions per els caps i responsables que no respectin els acords i/o no els facin complir als empleats al seu càrrec.

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *