Discriminació sindical injustificable!

A la FEC, de la mateixa manera que a d’altres seccions sindicals, patim massa sovint una evident discriminació sindical. Us ben assegurem que aquesta és una situació que en cap cas sofrim amb resignació sinó més bé amb una indignació creixent. I encara més a la vista de la transcendència de les negociacions que s’estan produint i les que vindran.

La nostra protesta s’origina arran de la publicació d’una circular per part del SECPB aquest dilluns que encetava en aquests termes: “L´empresa ha presentat a la RLT un document que pretén ser un possible Acord Laboral d´Horari Especial…”. Per a la FEC, i ens consta que no som l’única secció sindical, la circular del “sindicat de la casa” era la primera notícia que teníem del tema. I el que és encara més greu: d’acord amb el protocol de comunicació, aquesta circular publicada dilluns s’havia de comunicar a Relacions Laborals abans de les 12 hores del divendres 16.12.16. Això evidencia que el SECPB coneixia el citat “document” dijous -o el mateix divendres a primera hora- per poder elaborar el seu escrit i presentar-lo d’acord amb el citat protocol.

Quan les sospites esdevenen evidències és el moment de dir prou amb la contundència que toca. És per això que la FEC ha enviat un escrit a Relacions Laborals protestant enèrgicament per aquesta discriminació intolerable i demanant eradicar-la d’una vegada per totes. Us el reproduïm tot seguit:

“Lamentem haver d’adreçar-nos a vostè, com a Directora del Departament de Relacions Laborals, Cultura i Diversitat, per transmetre-li la nostra més enèrgica queixa arran de la informació enviada a la plantilla, ahir a mig matí, per part de la Secció Sindical del SECPB.

Denunciem la manca de lleialtat institucional, inadmissible, que representa que la Direcció, encara ara, no hagi comunicat la mateixa informació a algunes Seccions Sindicals, tan legítimes i legitimades, com altres. Per aquesta raó, no és tolerable que Relacions Laborals autoritzi l’enviament d’una circular que conté, d’antuvi, una falsedat: “L’empresa ha presentat a la RLT …”.

Així doncs, és evident que, o bé fa dies que algunes disposen d’informació privilegiada, o bé se’ls dóna un tracte de favor, tot permetent-les incomplir, de forma totalment arbitrària, els protocols de comunicació acordats. Així mateix, volem palesar les nostres sospites de que no és casualitat que sempre siguin els mateixos els beneficiats en circumstàncies de dubtosa transparència.

Una vegada més es constata que a CaixaBank hi ha comportaments de discriminació sindical, aquesta vegada flagrant, constatada i contrastada, que no podem deixar passar i que, si no es prenen mesures per aturar i eradicar definitivament, caldrà combatre en altres escenaris.”

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *