8M – Lluny de la normalitat que volem

Tots els dies son el nostre dia.

Serà així mentre es mantinguin sostres de vidre, quan no terres enganxifosos, que no ens permetin treballar i viure en igualtat de condicions. Mentre, a la pràctica, es mantinguin arreu convencionalismes i s’accepti comunament que, per defecte, corresponen a les dones determinats rols, ocupacions, tasques i funcions en la nostra societat i d’altres no.

Aquesta desigualtat real es pateix en la gran majoria d’empreses al nostre País. I per molt que s’anunciï que CaixaBank ha assolit el tercer lloc mundial en termes d’igualtat de gènere (Bloomberg Gender Equality Index), la realitat és tossuda:

  • Només un 15,4% són dones al Comitè de Direcció
  • Només un 15,3% de dones tenen el màxim Nivell (I)
  • Un 88,1% i un 91,1% són dones que demanen excedència i reducció de jornada per cura de fills.

Estem lluny de la normalitat que volem. El que cal és lluitar. I lluitem per assolir la igualtat efectiva entre dones i homes en totes les esferes de la vida. Tenim encara un llarg camí a recórrer, i, mentrestant, tots els dies seran el nostre dia.

El compromís de la FEC és continuar treballant per assolir una igualtat real i efectiva, més enllà de les meres declaracions.

Federació d’Estalvi de Catalunya

8 de març Dia de la Dona Treballadora

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *