INCREMENTS SALARIALS, PLUS CONVENI 2023 I ALTRES ALMOINES

Encetat aquest any 2023 continuem sense notícies d’apertura de negociacions entre els sindicats majoritaris i la patronal CECA respecte a cap revisió salarial, i continuem desemparats enfront la inflació i el brutal increment dels tipus d’interès, vivint situacions insòlites i ofegats en molts casos davant l’increment de despeses corrents.

Sense data prevista per iniciar les negociacions del nou Conveni de caixes i entitats financeres d’Estalvi, recordem que continua vigent el Conveni 2019-2023 fins el 31 de desembre de 2023:

Increment salarial

Per aquest 2023, està previst un increment en l’escala salarial d’un 1%, més un 0,25% addicional condicionat a beneficis (BDI) i un 0,25 si el ROE 2022 és igual o superior a 8.

Plus Conveni– Una part fixa de 522,32€ bruts.

– Enguany també ha de ser abonada la part variable que per pacte exprés entre la patronal i els sindicats signants no es va abonar durant els anys 2021 i 2022. Adjuntem taula amb els imports bruts a percebre aquest primer trimestre de 2023, que, segons nivell retributiu, han de ser:

 

Cap d’aquests abonaments previstos ens permeten fer front ni de lluny a la pujada general de preus del 5,8% prevista del 2022, ni a l’increment d’un 3,1% en els tipus que ens apliquen als préstecs des de l’1 de gener, ni substitueixen ni poden substituir una acció sindical contundent en defensa dels nostres sous. Segons el Banc d’Espanya els beneficis empresarials han crescut 7 vegades més que els salaris.

D’altres sectors ja han revisat els salaris amb importants increments. La plantilla de CaixaBank, estem en una insòlita situació precària. On són i què estan fent, després de les eleccions, els sindicats majoritaris signants del conveni -CCOO, FINE (SECB) i UGT- ?

On són les mobilitzacions?

2 comentaris a “INCREMENTS SALARIALS, PLUS CONVENI 2023 I ALTRES ALMOINES”

  1. Això mateix, on estàn els sindicats majoritaris?? És una vergonya la capacitat econòmica que estem perdent, per no parlar de la gent que hem entrat no fa tant i tenim un sou pèssim amb uns interessos hipotecaris molt per sobre de col·lectius externs a la entitat… Treballar a la caixa, no es el que era!

    1. Moltes gràcies pel teu comentari i per seguir-nos, Ramon. Efectivament, res no és el que era. Per això cal que siguem cada cop més aquells que assumim el compromís per canviar-ho. I aquí, a la FEC, ens hi trobaràs sempre. Ànims i endavant! Salutacions.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *