UNA ‘PAGUETA’? AU VA! CAMINA… (Circular Conjunta)

L’escalada de preus de l’últim any, unida a congelacions salarials, i enguany a una pírrica pujada del 0,75%, fa que els empleats i empleades de CaixaBank hàgim perdut poder adquisitiu en els últims anys. Però, que no t’enganyin, el problema ve de lluny; perquè et facis una idea, en 10 anys hem perdut gairebé el 20% del nostre poder adquisitiu degut principalment als diferents convenis signats durant aquests anys.

Per què han deixat els sindicats signants del conveni de vincular les pujades salarials a l’IPC? 

A l’empresa no cal preguntar-li, li va de perles…

I la situació no té visos de millora. La invasió d’Ucraïna per part de Rússia està agreujant la pujada de preus. L’escalada del preu de la llum, cada dia un rècord, o el que ens costa omplir el dipòsit, són clars exemples del que succeeix. I mentrestant, als nostres comptes corrents arriba el mateix sou.

Et poden dir que és una situació conjuntural, i esperem que així ho sigui: acabem amb aquesta guerra tan absurda i injusta, com totes les guerres.

Alguns sindicats, en una clara maniobra electoralista, han demanat una ‘pagueta‘. No sabem si són problemes de consciència; el que sabem i tenim clar és que la plantilla no volem almoines, el que necessitem és una defensa aferrissada dels nostres conceptes salarials.

Per tot això, hem sol·licitat i exigim a la Direcció un increment del nostre salari per a tot@s (sense adequació progressiva), amb motiu de l’extraordinari esforç realitzat per la plantilla tots aquests anys i que ha possibilitat el creixement de CaixaBank sobretot en els seus resultats, presentant beneficis rècord malgrat el difícil marc estructural, conjuntural i social.

Si s’ha incrementat la remuneració dels accionistes, si s’ha incrementat la retribució el Consell d’Administració i fins i tot s’ha triplicat el sou al President, és de justícia social incrementar també als empleats/des la seva retribució ja que, amb el seu esforç, compromís i professionalitat, fan que CaixaBank estigui en el lloc que li correspon. Mentrestant, en la pròxima Junta Gral. D’Accionistes el mes que ve, està previst un nou increment de retribució a accionistes i a l’Alta Direcció.

Recuperem el nostre poder adquisitiu.
Trenquem les majories.
Ja no ens alimenten engrunes… mereixem el pa sencer.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *