DIADA 2021: RECULAR NO HAURIA DE SER L’OPCIÓ

Davant una nova Diada Nacional de Catalunya, molt marcada encara per l’embat de la COVID19, i la crisi generada sobre els per sí mateixos difícils reptes socials, econòmics i polítics, volem comminar-vos a que aquest 11 de setembre sigui una jornada per a reflexionar i reivindicar, per a prendre consciència d’allò que tenim i, sobretot, d’on cal dirigir el nostre esforç i les nostres reivindicacions com a treballadors/es i com a poble.

Enguany la defensa de la llengua catalana mereix una atenció especial. El català està experimentant un clar retrocés en molts àmbits, també als nostres centres de treball, que relega en molts casos la nostra llengua a un segon pla, tant en la comunicació interna com en les eines informàtiques i comercials.

La FEC ha enfortit la col·laboració amb la Plataforma per la Llengua en la vigilància pel respecte als drets lingüístics de les persones treballadores; estem revisant contínuament els nombrosos protocols de l’empresa. És evident, però, que sense la vostra implicació i denúncia de les situacions que vulnerin aquests drets difícilment es podrà aturar aquest retrocés.

La llengua no és un cost negociable, és un dret dels treballadors i treballadores de Catalunya. No és admissible que hi hagi eines de treball o la documentació interna que no estiguin disponibles en català. I menys a CaixaBank, una entitat financera catalana, independentment d’on es vulguin situar les cadires dels membres del Consell d’Administració o de la procedència de les persones que la dirigeixen.

Un altre dels eixos principals de la nostra alternativa sindical, és la denúncia i lluita contra els desequilibris territorials que es produeixen en la negociació col·lectiva. Els convenis, acords i pactes laborals es negocien amb abast estatal i son d’aplicació general, amb independència del territori de residència. És un fet que qui treballa a Catalunya no suporta els mateixos costos de vida, preu habitatge, etc., que al cas dupliquen, quan no tripliquen, els de la majoria de la resta de territoris. Sembla clar, doncs, que difícilment responen a la situació, necessitats i reptes específics de les persones treballadores i empreses del nostre país.

La FEC ho defensarà sempre: Catalunya necessita un marc de relacions laborals propi, capaç d’atendre i respondre als reptes de futur col·lectius de la gent treballadora del nostre País.

VISCA CATALUNYA I BONA DIADA NACIONAL !!!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *