8 DE MARÇ – DIA DE LA DONA TREBALLADORA

El cervell femení té un major hipocamp que el masculí, com els circuits per al llenguatge i l’observació de les emocions en els altres. Això comporta major agilitat, millor expressió emocional, facilitat per a desactivar conflictes; l’autoestima es basa en la capacitat d’establir relacions pròximes amb el proïsme”. (Cita de: “The Female Brain” de Louann Brizendine, científica i neuropsiquiatra).

HI HAURÀ IGUALTAT QUAN NO ES PARLI D’IGUALTAT

Atenent el nou Comitè de Direcció, sembla que a CaixaBank això no s’acaba d’entendre. Dues dones del total dels 14 integrants. A què es deguda aquesta tant àmplia diferència? No es compta prou amb la dona treballadora? Continuem ancorats en un passat masclista? I el més clar i obvi, NO s’han llegit el Pla d’Igualtat.

Volem pensar que exemples com el del nou comitè no responen a situacions volgudes, que es tracta de meres casualitats; però la realitat parla per sí mateixa i sembla que potser només interessa fer gala de grans valors com la igualtat de gènere en posicions més discretes. Quan es tracta de posicions en òrgans decisius… una altra vegada la por i la negació?

Des de la FEC ens preguntem si realment hi ha interès en aconseguir que CaixaBank sigui capdavantera i exemplar també en revertir aquesta tendència?

I també, cal que avancem en l’àmbit privat i familiar: ¿Com és que les mesures de conciliació, en temps de la COVID o no, les demanen les dones majoritàriament?

El dia 8 de març, dia de la Dona Treballadora, i tota la resta dels dies de l’any, a la FEC defensem, sempre que cal i amb el mateix capteniment, el dret a les dones a la igualtat amb els homes en l’àmbit laboral i a tot arreu. Reclamem a CaixaBank que respecti i compleixi el nou “Pla d’Igualtat” equilibrant dones i homes en posicions i funcions equivalents.

Som una empresa prou gran i referent per a començar a liderar aquests canvis en la societat de la qual formem part. Lamentablement, encara cal continuar reivindicant, amb més fermesa que mai, ‘l’essencialitat femenina’ en igualtat de condicions tant laborals com socials.

Està demostrat que la diversitat de gèneres i edats fomenta i millora el treball a les empreses: hi ha millor ambient i més creativitat, eficiència i productivitat.

Conseqüentment, la FEC dona ple suport a la convocatòria de vaga realitzada per la INTERSINDICAL i d’altres sindicats de País, i us animem a què us sumeu a aquesta jornada de reivindicació.

 A CATALUNYA, LA FEC!!!       

2 comentaris a “8 DE MARÇ – DIA DE LA DONA TREBALLADORA”

  1. És molt trist que al segle XXI encara haguem de parlar de les desigualtats entre dones i homes. S’acabarà això alguna vegada?. Jo crec que totes les accions externes poden ajudar, però el més important és el moviment intern que s’ha de produir endins de homes i dones.
    Tant de bo, un día, deixem de parlar de gènere, sexe … i comencem a parlar de persones.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *