CONVENI COL·LECTIU: PER A COMENÇAR, LES PÈRDUES SALARIALS

 

La negociació ha sigut bastant vergonyosa, gairebé tant com la circular dels signants per a explicar la firma. Per cert, atès que el lema d’UGT en les últimes eleccions sindicals va ser “Recuperar derechos”, quedem a l’espera de la circular en la qual ens expliquin quins són els drets que recuperem.

Com que som “bancaris”, començarem explicant la qüestió monetària, que és poc discutible:

  • Ens congelen el sou fins l’any 2022 (només a les persones treballadores atès que, com va informar la premsa, als directius procedents de Bankia se’ls incrementarà). 
  • No cobrarem la part variable del Plus Conveni de 2021 i 2022.
  • Es redueix el pagament per trienni del 4% al 3%. Això es fa, a més, amb un “brindis al sol” d’aquells que ens prenen pel que no som. Podríem tenir un pagament addicional de quantia diferent si el ROE de l’entitat superés el 7% o l’11% (a 30 de juny de 2020 el ROE de 12 mesos de CaixaBank era del 4,7%). Si la condició hagués sigut que tota la plantilla es classifiqués per a la final olímpica de marató tindríem més possibilitats de cobrar-ho.

Resumint, llevat de que siguis un directiu provinent de Bankia o ascendeixis per alguna via, en els dos propers anys guanyaràs menys que ara !

Només amb això ja hi ha material suficient per a fer preguntes incòmodes als/a les delegats/des de les organitzacions sindicals que han fet possible la firma d’aquest conveni vergonyós.

Continuarem explicant-vos coses.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *