25-S: DIA D’ACCIÓ GLOBAL PEL CLIMA

Enguany, novament, la  FEC s’ha adherit a la convocatòria del Dia d’Acció Global pel Clima, fent seva la crida de la Plataforma Fridays for Future Barcelona, que es coordina amb joves de tot el Món a l’estela de la jove activista Greta Thunberg.

Avui cedim el nostre altaveu als joves (i no tant joves) activistes, fent-nos ressò del missatge d’estudiants de tot el Món reclamant un futur per aquest Planeta, que no podem permetre que els sigui manllevat pel manteniment d’un sistema econòmic injust, que ja respon només als interessos dels més poderosos. Del manifest de la Plataforma ens sembla oportú destacar:

…, cal que transformem un dels eixos estructurals del nostre sistema: el treball, que avui està estretament associat a la precarietat, la desigualtat i la destrucció del territori, i se situa d’esquena a la vida. Però un nou model laboral just i ecològicament sostenible no es pot basar en una aparent descarbonització de les activitats empresarials ni en una mitificació del teletreball. No podem caure en les atractives falses solucions del capitalisme verd, que ens parlen dels miracles impossibles i dels avenços tecnològics sense tenir en compte el seu elevat cost energètic i material ni els efectes sobre les nostres vides. Per contra, és imprescindible reduir el nostre consum de materials i energia, acompanyant-ho d’una redistribució del treball que garanteixi llocs de treball compatibles amb una vida digna per a totes. Aquest nou model ha d’estar basat en processos sostenibles que parteixin de comprendre que som cossos interdependents i eco-dependents, generant sinergies amb l’entorn i entre les persones. La riquesa resultant ha de distribuir-se equitativament i estar al servei del conjunt de la població mitjançant una fiscalitat justa, entre altres mecanismes.

La Federació d’Estalvi de Catalunya (FEC), com a organització sindical, vetllarà per a que, especialment CaixaBank, presti la màxima atenció a la:

  • Sostenibilitat ecològica en les contractacions, inversions i productes comercialitzats,
  • Contribució a la tasca de la Fundació “la Caixa” en aquest esforç,

i persistirà en la continua lluita solidària per a transformar el sistema econòmic de creixement infinit en aquesta Terra de recursos finits que anem esgotant.

Des de la FEC us volem animar a què us sumeu també a aquesta convocatòria i a aquest camí que marca el jovent amb entusiasme, doncs només hi ha un futur possible.

 NO HI HA PLANETA B

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *