ARRIBEN ELS TESTS

En la darrera reunió setmanal del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, CaixaBank ens va comunicar la decisió de fer un test a tota la plantilla per a detectar la COVID-19.

Totes les seccions sindicals de CaixaBank vàrem fer les nostres propostes en relació als tests, bàsicament sobre la seva obligatorietat o voluntarietat per a tothom.

Després de totes les manifestacions i les diferents opinions de les seccions sindicals, en alguns casos fins i tot contradictòries, l’empresa ha decidit aplicar aquesta mesura de prevenció. En una primera fase es farà el test als empleats que ara s’incorporen als seus centres de treball, començant per Serveis Centrals i altres centres corporatius on començarà l’activitat presencial. Més endavant i en funció de la disponibilitat de tests, s’aniran fent a tots els empleats, també als que ja estan treballant presencialment a la xarxa d’oficines.

Les discrepàncies sindicals eren, bàsicament, la priorització de fer el test a determinats col·lectius i la seva obligatorietat. Molt probablement, però, n’hi havia altres que desconeixem atès que els escrits d’opinió previs a la reunió no van ser compartits.

Per la majoria sindical ha estat molt benvinguda la decisió de l’empresa de fer tests als empleats que no s’hi oposin, tot i que encara hi ha algun sindicat que busca tres peus al gat per entorpir aquesta mesura de prevenció que és en benefici de tothom.

El test només serà obligatori per a l’empleat/da que presenti símptomes o hagi d’estar en quarantena, i no li faci la Sanitat Pública. En cas de que l’empleat/da no es vulgui fer el test, i s’incorpori presencialment al centre de treball després d’estar teletreballant des de l’inici de la pandèmia, haurà de signar una auto-declaració responsable de no haver tingut símptomes compatibles amb la malaltia durant un determinat període de temps.

Per part de la FEC valorem molt positivament aquesta voluntat de fer tests i animem a tothom a fer-se’l per responsabilitat col·lectiva i per solidaritat amb la resta de companys, família, clients i la societat en general.

Des de l’empresa ens asseguren que les dades seran completament confidencials, es donarà dia i hora per acudir al centre mèdic concret en què els professionals sanitaris ens faran el test. La comunicació del resultat serà a nivell individual directament i confidencial. Es començarà amb el TEST PCR, que en cap cas es invasiu i actualment és el més fiable que hi ha al mercat. Cal afegir que, com que tot evoluciona ràpidament, si més endavant al mercat es disposen d’altres tests millors, l’empresa els anirà variant.

P.D.: En aquesta reunió la FEC va reiterar la reclamació perquè estiguin disponibles en català tots els documents relacionats amb la COVID-19.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *