LA FEC DAVANT DEL COVID-19

Desconeixem què és el que no hem entès, o no ha entès la Direcció, de les mesures, tardanes i insuficients, de confinament obligatori establertes per les autoritats sanitàries, totes elles amb l’objectiu d’intentar frenar l’expansió descontrolada dels contagis.

A la vista de les noves mesures de prevenció per a la xarxa comercial resulta evident que la continuïtat del Negoci està per sobre de la salut pròpia i de les nostres famílies.

La millor entitat digital té alternatives no presencials per a proporcionar els serveis essencials a què estan obligades les entitats financeres. Ara bé, cap venda de productes i serveis financers ho és en una situació d’Estat d’Alerta i, per tant, ni calen totes les oficines obertes al públic ni exposar a plantilla i clientela al contagi per contacte directe.

El desemparament viscut les darreres hores, els rumors, les XXSS bullint de missatges, les improvisacions i els errors en comunicació amb correus en un sentit i un altre, ens han mantingut en un estrès i preocupació mai vistos, impropis d’una entitat com CaixaBank.

Quin serà el preu d’obrir totes les oficines ‘que es pugui’?

  • Contribuir a la propagació del Coronavirus COVID-19 ?
  • Torpedinar els esforços de tot el sistema de Salut, que aviat estarà al límit?
  • Dinamitar la voluntat de les autoritats del nostre País per aturar la pandèmia?
  • Posar a prova la salut de la plantilla, clients i, així, de tota la ciutadania?

Ei! I anirem a treballar a pèl, sense guants ni mascaretes. Això sí, per torns ens contagiarem “només una miqueta”. Se’ns envia a una guerra contra un enemic invisible i no som un col·lectiu de soldats, o herois, que per un sou hagi de posar qualsevol cosa en risc.

Què vol dir que les oficines han d’organitzar-se?

Perquè ara resulta urgent esmenar l’absència d’anticipació i d’un pla de contingència consensuat i ben definit, quan ja vèiem caure Itàlia. Davant una crisi com la que patim, la Direcció ha esperat tenir una vergonyant escletxa legal, en dissabte de matinada, que permetés finalment l’obertura indiscriminada de tots els centres de treball.

Sres. i Srs. de l’Alta Direcció, si ens hem d’auto-gestionar i organitzar en Estat d’Alerta per mantenir la continuïtat del negoci a les oficines, ens volen dir per què ens fan falta? Perquè és un costum, que comença a arrelar a CaixaBank, passar la “patata calenta” de dalt a baix. Aquesta és la realitat, amb Coronavirus o sense. I patirem, i molt, si no frenem aquesta manera d’esquivar la presa de decisions.

Des de la FEC volem fer una crida a que, individualment i col·lectiva, assumim d’una vegada la responsabilitat i solidaritat envers als nostres companys i tota la ciutadania, i utilitzem els mitjans necessaris per forçar al Comitè de Direcció a que decideixi el tancament al públic d’oficines de la xarxa de CaixaBank.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *