18-O: VAGA GENERAL !!

La FEC s’adhereix a la Vaga General convocada per la Intersindical-CSC (I-CSC) i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

Aquesta convocatòria s’emmarca dins d’una nova campanya electoral i és una gran oportunitat, una altra, de que els/les treballadors/es denunciem les retallades que hem patit en els darrers anys i exigim la seva restitució.

Hi ha gent que pensa, més de la que voldríem, que el que s’ha perdut ja ho hem perdut per sempre. Això serà així si actuem amb resignació i/o por. Amb aquesta no reacció, efectivament, el retrocés es consolidarà i encara anirà a més.

L’altra actitud és pensar que els/les treballadors/es tenim la força suficient i que tenim capacitat de lluitar pels nostres drets. Aquest 18 d’octubre tenim una gran oportunitat de mobilitzar-nos massivament i enviar un missatge alt i clar. Lamentem que altres sindicats no trobin mai el moment, doncs hi hauríem de ser tots!

Per què farem Vaga General?

 • Per la derogació de les reformes laborals del 2010 i 2012 i la restitució dels drets laborals i socials dels treballadors i de les treballadores catalanes i lluitar contra la precarietat laboral.
  • Per la pròrroga automàtica dels convenis, per garantir el dret a la negociació col·lectiva.
  • Per la primacia dels convenis sectorials per damunt dels d’empresa, per evitar l’abús en les subcontractacions.
  • Per la recuperació de la indemnització de 45 dies per any treballat en cas d’acomiadament.
  • Per l’exigència de l’aval de l’administració per aprovar expedients de regulació d’ocupació.
  • Pel respecte a les condicions laborals dels contractes i els convenis, per evitar que es puguin trepitjar amb una simple previsió de pèrdues o raons organitzatives que s’inventin.
 • Per un salari mínim interprofessional (SMI) de 1.200,- € que serveixi per fixar un mínim salarial digne a Catalunya, ja que el cost de la vida és més car que a la resta de l’Estat.
 • Pel manteniment del poder adquisitiu de salaris i pensions vinculant-les a l’increment de l’IPC català, així com derogar les reformes de les pensions dels anys 2011 i 2013 i el factor de sostenibilitat.
 • Per seguir lluitant incondicionalment contra les desigualtats laborals i la bretxa salarial que pateixen les dones, especialment tenint en compte que el Tribunal Constitucional va anul·lar els articles de la Llei d’Igualtat catalana destinats a lluitar contra la discriminació que pateix la dona en l’àmbit laboral. Creiem que cal ser implacables en la lluita contra les situacions d’assetjament sexual a l’àmbit laboral i les violències contra les dones.
 • Perquè el Govern de la Generalitat posi en marxa un Pla de Rescat Social que, entre d’altres qüestions, garanteixi serveis públics gratuïts i universals, alimentació i habitatges adequats pel conjunt de la societat. I que sense més dilació ni excuses desenvolupi l’aplicació integral de la Renda Garantida de Ciutadania.
 • Per l’aplicació immediata de l’Acord d’Emergència Climàtica, implicant tots els actors de l’activitat laboral, amb un calendari i amb les mesures concretes necessàries.
 • Per recuperar la dació en pagament que reclama el Parlament de Catalunya per unanimitat, demanda que ha estat tombada per l’Estat i que contribuiria a reduir la pobresa i l’exclusió social.
 • Pels drets laborals i socials de les persones nouvingudes. Hem de vetllar perquè puguin accedir amb igualtat a les millors condicions de treball i vida, i en cap cas esdevinguin ciutadans de segona.

La FEC considera que aquestes demandes han de ser abordades amb urgència i, per aquest motiu, fem una crida a les treballadores i treballadors , però també a la societat catalana en general, a lluitar per recuperar els drets i les llibertats que ens han arrabassat i blindar els que estan amenaçats.

ÉS HORA DE MOBILITZAR-NOS!

TOTHOM A LA VAGA GENERAL!!!

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *