ELECCIONS SINDICALS: “ALEA IACTA EST”!

El passat 28 de novembre tots els empleats i empleades de CaixaBank estàvem convocats a triar els nostres representants sindicals. Aquesta és una oportunitat que tenim cada quatre anys de premiar o castigar les decisions del passat i les estratègies de futur de les quatre forces sindicals que concorren en els comitès de Catalunya. Abans de res, des de la FEC volem fer una sèrie d’agraïments que valorem molt merescuts:

 

  • Als nostres candidats. Moltíssimes gràcies a les persones que varen acceptar ser candidats als 6 comitès en els que aconseguirem fer llista (BCN Territorial, GIR Territorial, LLD Territorial, TGN Territorial, TGN Rambla Nova i BCN Diagonal, 530). També fem extensiu aquest agraïment als candidats dels 5 comitès on no va ser possible configurar la llista (BCN Cambra Comerç, DT CAT, LLD Plaça Sal, GIR Creu i Serveis Centrals)

 

  • Als nostres votants. Són els vots els que determinen l’índex de representació o, el que és el mateix, la major o menor capacitat d’incidir en qualsevol negociació amb la Direcció. Moltes gràcies per la vostra complicitat i confiança que, us ben assegurem, no defraudarem.

 

En el terreny de la valoració dels resultats cal tenir en compte, abans de res, que el nostre àmbit d’acció són els comitès catalans. Això suposa d’entrada competir per 147 representants dels treballadors dels 759 possibles. Aprofitem per recordar que el 33% de la plantilla triem només un 19,37% dels representants totals.

 

D’aquests 147 membres de comitè n’hem aconseguit 11 (7,48 %), 3 més dels que teníem arran de les eleccions de 2014. Tot i aquest pas endavant, no podem estar satisfets amb els resultats obtinguts. Som conscients de la inferioritat, tant en recursos humans com materials, amb la que competim. I també del desavantatge que suposa la pràctica del Joc Net”, enfront els “professionals” dels sindicalisme, que arribat l’any electoral s’abraonen per aconseguir el vot, amb pràctiques que podríem qualificar d’èticament dubtoses.

 

Amb aquests resultats, la nostra capacitat d’incidència i la nostra força per tirar endavant els nostres compromisos electorals, és molt reduïda. Seran responsabilitat dels guanyadors i dels seus votants, als que aprofitem per felicitar, les conseqüències de les futures negociacions que augurem no portaran res de bo a la majoria de la plantilla de CaixaBank.  Un cop triats els representants però… “alea iacta est”!

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *