Dona: Ni renunciïs ni callis !!

La igualtat es defensa dia a dia, exercint i exigint els drets sense cedir a la intimidació. No n’hi ha prou convocant una jornada reivindicativa que l’endemà ja no recorda ningú. En això no hi ha diferències: a la majoria ens atenalla la por. La FEC recolza, evidentment, totes les accions de protesta justa, justificada i solidària per denunciar qualsevol tipus de desigualtat o discriminació per raó de sexe; per tant, avui, Dia Internacional de la Dona Treballadora, t’animem a participar, en la mesura que t’ho puguis permetre, en les mobilitzacions convocades.

A CaixaBank, on tot sembla meravellós i que tothom ha de donar gràcies permanentment de treballar-hi (com si no ens ho guanyéssim), la igualtat i la conciliació no són motiu de “honda satisfacción”:

  • El permís de maternitat “passa factura” en les avaluacions que fan els responsables de l’acompliment dels reptes de l’empleada l’any que ha estat treballant parcialment.
  • La reducció de jornada laboral és converteix a la pràctica en una obligació a renunciar als càrrecs o posicions específiques per poder concilia. No hi ha una flexibilitat real: A tall d’exemple, per què no entrar a les 09:30 i sortir a les 16:30? Ajudaria molt a qui gestiona carteres de clients amb cita prèvia.
  • Al capdavall, ser mare sempre implica endarrerir “de facto” les possibilitats de promoció professional. I això és del tot una discriminació inacceptable.
  • Demanem flexibilitzar l’horari per a poder conciliar sense que suposi un cost econòmic, professional i personal.
  • Com a exemple de desigualtat, a Catalunya, on les dones són un 53% de la plantilla, només representen un 16% dels Nivells I. Les dones són un 25% dels Nivells I i Nivells II i quan hi afegim els Nivells III arriben al 33%. Amb aquest retrat, només un terç dels tres primers nivells professionals són dones, és evident que hi ha molta feina per fer.

I parlant de feina, la FEC denuncia la passivitat i la inacció de la Direcció, i més la dels sindicats “majoritaris” a CaixaBank, que tant es vanten d’aquesta condició, en aquesta qüestió tant fonamental. Com s’explica, sinó, que després de més de 2 anys no hagin forçat a l’empresa a negociar i acordar un nou Pacte d’Igualtat i Conciliació? O potser també esperen a l’any 2019, quan hagin passat les eleccions sindicals d’enguany, per no cremar-se cedint davant la Direcció? Això sí, anar pactant horaris singulars que dificulten molt, sinó impedeixen, la conciliació de tothom no és un problema.

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *