1-O 2017: Votem !

Ja tenim a tocar el gran dia. A la FEC estem convençuts que la màxima expressió de la democràcia és VOTAR. En el cas que ens ocupa, es tracta de consultar als catalans i catalanes, a través d’un referèndum, si volen o no constituir-se en un estat independent en forma de República.

Sembla fàcil aquest propòsit en un entorn nacional, estatal, europeu i mundial, en el que tothom es considera el més convençut dels demòcrates. Doncs no. La resposta de l’estat espanyol ha estat la detenció de polítics, l’assalt a dependències del govern, el tancament de webs, l’amenaça als mitjans de comunicació, la violació de la correspondència i el que encara haurem de suportar…, doncs sembla que res els aturarà per tal d’impedir el referèndum.

Davant d’aquest escenari vergonyant, que hauria d’indignar a tots els demòcrates del món, la FEC pren partit i declama:

 

  • a la democràcia. La FEC està amb les urnes. I cada passa que fem cap al col·legi electoral, sigui quin sigui el sentit del vot, és una victòria a favor del dret a decidir i contra la repressió i la por.

 

  • a la defensa de les llibertats civils i nacionals. La FEC rebutja enèrgicament un estat autoritari que viola les seves pròpies lleis per atacar els drets democràtics. Estem al costat de la mobilització permanent per a obstaculitzar qualsevol agressió, ja sigui a les persones o a les nostres entitats i institucions.

 

  • a un nou estat. No només per deixar-ne enrere un que rebutja i menysté sistemàticament allò que ve de la “Comunidad Autónoma”, sinó també, i sobretot, perquè la FEC té el ferm convenciment de que la nova República Catalana és la millor oportunitat per construir, entre tots, un país autènticament compromès amb la pau, la llibertat, la justícia i els drets humans.

 

L’1 d’Octubre el món ens observarà. La mobilització cap als col·legis ha de ser la més massiva de totes, i pacífica com sempre. Nosaltres posarem les urnes i, si ells hi posen la força, ja haurem guanyat.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *