Circular Conjunta: Mesa de Negociació de Registre d’Horaris

 

En compliment d’una resolució extrajudicial es constituí el passat 2 de desembre una mesa a CaixaBank per arribar a un acord sobre la implantació d’un registre horari que impedís les prolongacions de jornada i que aquestes fossin registrades, informades i compensades. La resolució de l’Audiència Nacional establia el 30 d’abril com a data límit per aconseguir un acord.

Mentrestant i en paral·lel, la patronal i els sindicats amb major representativitat en el sector han constituït una mesa per tractar el mateix tema. Aprofiten que les prolongacions de jornada és una qüestió que afecta a tot el sector i que existeixen nombroses sentències a moltes entitats, desfavorables per a la patronal d’estalvi, i també de banca, per treure-ho de la negociació a CaixaBank.

Aquesta proposta dels sindicats beneficia la direcció de CaixaBank i a la reunió del proppassat 26 de gener va plantejar suspendre la mesa negociadora oberta a l’entitat fins que es tanqui l’acord a la mesa sectorial, amb la data límit establerta en aquesta mesa sectorial del 15 de març.

Això fou aprovat a la reunió del 26 de gener pel SECPB, CCOO i UGT. Els sindicats SIB, FEC, CGT i LAB-ELA ens vàrem oposar a la suspensió i defensàrem la continuïtat de la negociació a CaixaBank per:

 

  1. Tenir una resolució judicial que cal acatar i no fer malabars per dur-la on l’interessa a l’empresa i al terreny on és més forta; en el qual els majoritaris sempre han sucumbit a la signatura, com a mostra l’últim Conveni Col·lectiu firmat.
  1. Allunyar la mesa de negociació de la representació legal dels treballadors de CaixaBank per dur-la a l’àmbit del sector només beneficia a l’empresa i perjudica als treballadors. Creiem que és a la nostra empresa i amb la negociació amb totes les organitzacions sindicals, no només amb els sindicats de major representativitat, on es defensa millor a la plantilla.
  1. A CaixaBank ja existeix des de 1991 un acord de control horari d’obligat compliment que es vulnera sistemàticament.
  1. Perquè les particularitats de cada entitat fan necessària una negociació pròpia.

 

Els sindicats SIB, FEC, CGT i LAB-ELA ens manifestem en contra de tripijocs i milongues síndico-empresarials de meses sectorials en les quals no hi participi tota la representació legal dels treballadors i que suposin un retrocés en el dret horari dels treballadors i treballadores del sector d’estalvi en general i de CaixaBank en particular. PER QUÈ L’EMPRESA NO VOL NEGOCIAR A CAIXABANK?

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *