Desvinculacions: Reunió ajornada “sine die”

Avui hauríem d’estar reunits i negociant l’acord de Desvinculacions (DVI) que, finalment, la Direcció va accedir a tractar independentment de l’Horari de les Oficines “A” i Store. Així es va quedar a la reunió de fa una setmana (22 de desembre).

No obstant això se’ns ha comunicat la suspensió de la reunió per un motiu clar: la Direcció no té intenció de bellugar-se del 70% de la retribució bruta fixa proposat inicialment i, com que la representació dels treballadors ja va anunciar, amb matisos, que no estava disposada a “comprar-ho”, ha decidit que no té sentit que hi hagi reunió.

Així és com entén CaixaBank l’acció de negociar? Segons el Diccionari de la Llengua Catalana:

     negociar 

     3 tr. [LC] Discutir o tractar (d’alguna cosa) amb algú per tal d’aconseguir-la, d’establir-la, d’arribar a un  acord.

No s’entén, doncs, que una reunió per negociar s’hagi de celebrar només si és per acceptar la proposta de la Direcció.

La FEC ja va anunciar a la reunió anterior quina era la seva posició en aquesta qüestió: Recuperar el 80% tal com la representació sindical ja va manifestar a la negociació de l’Acord de 19.07.2014 en què, per raons excepcionals es pactà un percentatge diferent (75%) al que s’havia aplicat sempre des de l’any 2003. En aquesta línia i entre d’altres motius, la FEC no va signar el Pla Laboral del 29.07.2016, on es va establir el precedent d’aquest 70% amb el qual la Direcció s’està plantant, de moment.

Haurem de veure si es manté la fermesa i el compromís sindical per evitar un acord que, una vegada més, retalli les perspectives legítimes de les persones que tants anys de la seva vida han dedicat a que l’entitat sigui la que és.

En l’afer de les Desvinculacions, com en tants d’altres, 

la FEC no vol fer cap pas enrere!

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *