Anem traspassant plantilla?

Ahir l’empresa i els sindicats còmplices (SECPB, CCOO i UGT), van signar l’Acord Laboral per traspassar un nombre de companys/es a CaixaBank Business Intelligence, S.A., que, segons se’ns va dir, es dedicarà a “gestionar l’analítica i consultoria de clients de tot el grup”.

La FEC no el va signar perquè:

  • NO estem disposats a acceptar un Acord que regula coses futuribles (una empresa encara inexistent, amb uns finalitats “previsibles”, sense determinar l’accionariat) quan no hi ha cap necessitat.
  • NO hi pot haver un Annex I de l’Acord on ja es relaciona la plantilla que “voluntàriament” passarà a una empresa que no existeix.
  • NO acceptem que la Direcció incompleix sovint aspectes dels Acords signats per ella mateixa, entre ells el de 08.01.2013 on es regulen les excedències de grup en el que es basa aquest. 
  • NO es van voler fer constar a l’Acta de la Reunió, que només van subscriure els signants de l’Acord, els motius pels quals 4 de les 7 Seccions Sindicals presents no el van firmar. Simptomàtic, no?
  • NO és transparent el no voler incloure a l’Acord el tema de l’horari que tindran els companys en aquesta empresa.

Algunes reflexions de la FEC:

Si CaixaBank segueix aquest camí i no fem res per aturar-ho, demà et pot tocar a tu. Recorda: “Quan vegis la barba del veí pelar, posa la teva a remullar”.

El sistema de traspassar plantilla a altres empreses creades “ad hoc” és una altra de les estratègies per rebaixar els costos laborals de CaixaBank.

En definitiva, cada vegada els objectius i els procediments són més obscurs i mancats de tota transparència. Aquesta circumstància ens sembla molt greu i encara més, quan està avalada sistemàticament pels mateixos tres sindicats. És hora de canviar aquesta dinàmica!

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *