Onze de Setembre 2016: A punt!

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la FEC us anima de nou a participar activament. Tant al carrer com a la feina cal defensar els nostres drets,i denunciar les situacions i actuacions injustes, arbitràries, poc transparents i pre-democràtiques. Sense por, obertament, no només de paraula en converses de cafè.

Com a ciutadans de ple dret d’aquest país tenim tot el dret a dir-hi la nostra i sense interferències; i a la nostra empresa, com a protagonistes que en som, també. No som propietat de ningú ni part del mobiliari. Després de la signatura d’un conveni que obre la porta de bat a bat a noves retallades, els propers mesos l’empresa intentarà,amb el mateix estil de l’estat espanyol, reduir una vegada més els nostres drets.

El Conveni signat ha deixat oberts un munt de punts calents. A la FEC som conscients de què ens hi juguem i no afluixarem. Ens dol constatar que cada cop que s’obre una negociació algundels nostres drets és amenaçat. La Direcció entonarà la cançó de sempre: cal disminuirels costos laborals i augmentar l’eficiència. I quan aconsegueixen els seus propòsits, ni que sigui parcialment, i sempre amb la complicitat de les forces sindicals majoritàries, ells es regalen un “bonus” indecent. Així s’han produït moltes de les retallades que hem patit en els darrers temps. Davant dels nostres nassos. Potser toca fer saber a la Direcció, i especialment als sindicats signants, que ja n’hi ha prou. L’afiliació o la desafiliació, i el vot quan s’escau, són eines al nostre abast.

Vénen temps de mantenir-nos ferms, tant en l’àmbit nacional com en el laboral.Cal assenyalar amb el dit a determinats poders polítics i econòmics insaciables. Mai es cansen de remenar les cireres i només ens deixen els pinyols. Per això l’Onze de Setembre també és un bon moment per reivindicar un sindicalisme ètic, valent i compromès, i una legislació laboral que protegeixi realment els drets dels treballadors i no aboni les desigualtats i la precarietat. I tot això només ho veiem possible en el marc d’un nou EstatMolts catalans ja estem a punt!

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *