Treva horària

Finalment, el passat 29 de juliol, CCOO i SECPB van signar l’Acord proposat per optimitzar les plantilles de zones excedentàries, principalment Madrid i Sevilla. Sobta que ambdues organitzacions, dient que no volien parlar d’horaris, hagin signat també una modificació/ampliació de l’Acord d’Oficines “A” de 2014 (que només varen firmar aquests dos sindicats) i en què l’horari és pitjor que el que es proposava ara, per la qual s’aplicarà a 20 oficines més (en seran 35) i obrint la porta a que n’hi hagi més d’una per província.

De la proposta inicial (modificació horaris per a 50 oficines “A” i 400 “Store”, optimització plantilles a Madrid i Sevilla, i mobilitats geogràfiques) només ha quedat el tema de l’optimització de plantilles a territoris excedentaris.

Per què la FEC NO ha signat l’Acord? Bàsicament per dos motius: 

  1. NO s’han volgut concretar mesures sancionadores per als responsables d’”estimular” la voluntarietat i vulnerar la confidencialitat.
  1. NO es garanteix que no s’estigui començant a exterioritzar tasques (outsourcing) que actualment es fan a CaixaBank (oferiment de recol·locació a GDS als desvinculats de Madrid i Sevilla)

Per nosaltres és cabdal combatre les actuacions que són un assetjament laboral sense matisos (ja sabem com poden arribar a promoure la voluntarietat certs comandaments, no pocs, quan el tema interessa molt a l’empresa amb pressions, amenaces, …).

Amb tot, l’espasa de Dàmocles de la modificació d’horaris continua amenaçant. La Direcció ja ha anunciat que ens tornarà a convocar al setembre per intentar arribar a un acord.

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *