BBVA s’avança un any en el tancament de 400 oficines a Catalunya

BBVA posarà en marxa a partir de setembre un nou model d’organització a Catalunya i, segons ha informat aquest dimecres, avançarà un any, a finals de 2017, el tancament de 400 oficines que ja va anunciar el 2015 amb el pla de reestructuració després de la compra de CatalunyaCaixa. Aquest nou model organitzatiu implica la creació de dues direccions territorials, la de Catalunya i Barcelona.

BBVA adaptarà la seva xarxa d’oficines a Catalunya al model actual del banc, que consisteix a agrupar diverses oficines i deixar una d’elles com a oficina de capçalera. En aquest sentit, BBVA ha decidit avançar un any el pla establert després de l’adquisició de CatalunyaCaixa, amb el tancament de 400 oficines per solapament de xarxes.

L’entitat emprendrà el tancament d’aquestes oficines en el següent any i mig, fins a finals de 2017, malgrat que inicialment s’havia donat de termini per reduir la seva xarxa fins a final del 2018. Això, subratlla l’entitat, permetrà també avançar un any l’estalvi de costos per valor de 200 milions d’euros que espera arribar en la seva totalitat al 2017. En concret, els tancaments correspondran en un 60% a la xarxa de CatalunyaCaixa i en un 40% a la de BBVA.

Aquesta reorganització de la xarxa s’iniciarà després de la integració de CatalunyaCaixa i BBVA, prevista per al mes de setembre vinent. L’antiga seu de CatalunyaCaixa, situada en l’històric edifici de Via Laietana de Barcelona, serà la seu de BBVA a Barcelona, que inclou la capital catalana i la seva àrea metropolitana, i estarà dirigida per Christian Terribas. La direcció territorial de Catalunya, liderada per Javier Llinares, inclourà tot el territori català a excepció de Barcelona i la seva àrea metropolitana i s’ubicarà a Terrassa.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *