1 de maig de 2024 – Cap a les 32 hores

Hi ha un important consens a nivell europeu al voltant de l’eix conformat per conciliació, productivitat i salut laboral. Una millor distribució de l’ocupació i una conciliació real, per una major qualitat de vida.

Aquesta aposta obliga a concebre el temps des d’una perspectiva nova i avaluar-lo com una qüestió de salut, de socialització i de vida.

Mateix salari, 32 hores setmanals.

 La revolució tecnològica i la reorganització dels processos productius arran de la pandèmia de la COVID, així com la precarietat i la manca de protecció laboral, no només justifiquen, sinó que exigeixen una revisió en profunditat dels altíssims costos que representen en les nostres vides i en les de les generacions futures, els processos productius dirigits a l’increment continuat del benefici empresarial i la seva petjada irreparable.

És fonamental posar en valor les tasques de cura i de sostenibilitat de la vida, en un context mundial de deteriorament del medi natural.

Portem un segle de jornada laboral de 8 hores. El segle XX, la lluita es va focalitzar a assolir el cap de setmana de dos dies i les vacances pagades. Ara ja, al segle XXI, ha arribat el moment de guanyar la setmana laboral de 32 hores.

És a Catalunya, amb la vaga per les 8 hores de la Canadenca de 1919, on es varen canviar les regles del joc i on es va identificar les eines més poderoses que tenim la classe treballadora per assolir els nostres objectius: la solidaritat i la lluita.,

I ha de ser des de Catalunya, ara, des d’on hem d’iniciar l’impuls dels nous models de relació productiva.

Ara es tracta, ja no només de què ens podem permetre, sinó de com volem viure.

Federació d’Estalvi de Catalunya

1 de maig de 2024

 

A la FEC ens manifestem a Barcelona conjuntament amb

La Intersindical aquest 1 de maig en reivindicació de les 32h.

Passeig de Sant Joan amb Diagonal (BCN) a les 12 h

https://primerdemaig.cat/

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *