GO-GO’s, CAIXABANK NO ÉS VOSTRA

Reunió Mesa Negociadora 26 maig

La Direcció insisteix en esclafar la plantilla

A la reunió mantinguda avui amb l’empresa, tota la Representació Legal dels Treballadors, de manera conjunta, hem manifestat la nostra ABSOLUTA REPULSA a la posició que mantenen en aquest ERO. Els moviments que fan són clarament insuficients. En concret, hem indicat:

  1. Les Desvinculacions: No podem acceptar un sistema de desvinculació que no tingui en compte els aspectes següents:
  • Voluntarietat absoluta en les sortides.
  • No acceptem el nombre de sortides proposat per l’empresa. En cas que hi hagi recol·locacions, hauran de tenir garantides les condicions de la manera en què es troben recollides en els acords laborals sobre aquesta matèria vigents a CaixaBank.
  • Eliminació del criteri de “desequilibri generacional”
  • Condicions dignes de sortida, tant per als empleats/des de més edat, com per als més joves que vulguin emprendre una nova trajectòria professional.
  • Indemnització de les sortides calculada sobre la “retribució total bruta”.
  • Aportacions al Pla de Pensions.
  • Augment de les quanties econòmiques de les Indemnitzacions per sortides.
  • Reducció del requisit d’antiguitat mínima per accedir a l’ERO.
  1. Sol·licitem que el procés negociador es dugui a terme sense el paraigua legal de l’art. 41 de l’ET.   NO acceptarem que pretenguin carregar el cost de les sortides sobre retallades de les condicions laborals de la plantilla.
  • Demanem una reducció de costos generals i serveis externs de cara a reduir el nombre d’empleats afectats i que eviti la reducció de condicions laborals de la plantilla.
  1. El procés d’homologació obligat no pot dilatar-se durant 5 anys. Els professionals que desenvolupen la mateixa feina han de percebre el mateix salari.
  2. Hem manifestat les nostres reticències al canvi de model plantejat en el marc de la PSC, tot i que esperarem el desenvolupament de la subcomissió tècnica creada per a la seva anàlisi, per valorar-la de manera adequada.

Addicionalment, i per tal d’apropar postures, tota la representació sindical, de manera conjunta, hem fet una NOVA PROPOSTA que modifica la que vam presentar el 5 de maig.

SOL·LICITEM sortides esglaonades fins al 31 de desembre de 2023, i diferenciem els grups de treballadors/es següents – fixats a 31 de desembre de 2021-.

  1. GRUP A: Treballadors nascuts l’any 1969 i anteriors: sortides, com a mínim, amb 54 anys ja complerts:
  • 69% de la retribució total bruta dels últims 12 mesos.
  • Aportacions al Pla de Pensions.
  • Pòlissa d’Assistència Sanitària.
  • Cotització a la seguretat social fins als 63 anys, revaloritzable, amb una clàusula de garantia davant de possibles modificacions legals pel que fa a la jubilació.
  • Sense descompte de la Prestació per atur.
  1. GRUP B: Treballadors nascuts el 1970, 1971 i 1972: sortides un cop complerts els 51 anys.
  • El 64% de la retribució total bruta dels últims 12 mesos fins als 63 anys.
  • Aportacions al Pla de Pensions.
  • Pòlissa d’Assistència Sanitària.
  • Cotització a la seguretat social fins als 63 anys, revaloritzable, amb una clàusula de garantia davant de possibles modificacions legals pel que fa a la jubilació.
  • Sense descompte de la Prestació per atur.
  1. GRUP C: Resta d’empleats. 45 dies de salari (calculats sobre la retribució bruta total de l’empleat en els últims 12 mesos) amb un mínim de 36 mensualitats.

Per finalitzar, hem demanat que posin en valor la veu de la plantilla de CaixaBank, que, dijous passat, va sortir de manera massiva al carrer per dir-los que el que pretenen fer amb nosaltres, després dels anys tan durs que hem viscut, després d’estar al peu del canó tota la pandèmia i essent els artífexs dels beneficis que s’han produït aquests darrers anys, és INACCEPTABLE, perquè, com vam dir en els nostres manifestos, la plantilla és el veritable esperit i ànima de la Caixa i no ens poden trair.

Finalment, hem sol·licitat que deixin de fer declaracions a la premsa com les que va fer el president dilluns passat, en què indicava que hem de fer sacrificis per mantenir llocs de treball a mig termini, perquè vicien la negociació i, a més, no ens les creiem. Aquest mateix discurs ja el va utilitzar a Bankia quan va plantejar el que, fins avui, ha estat el major ERO del sector, i aquí estem, amb una proposta que gairebé el duplica; i utilitzen els mateixos arguments, tot i les diferències de solvència de les entitats afectades.

I també hem sol·licitat que l’empresa faci moviments substancials en la seva proposta, en cas contrari, no podrem arribar a un acord satisfactori dins dels terminis que ens han imposat, que garanteixi la compatibilitat d’unes desvinculacions dignes i la viabilitat de l’empresa.

Davant la nostra intervenció l’empresa ha qualificat la proposta de “inassumible”. ¿INASSUMIBLE? Estem parlant d’una entitat amb uns quantiosos beneficis i que es permet pujades substancials de salari d’algun dels seus membres. Això sí que és inassumible.

Addicionalment, insisteixen en no retirar l’art. 41 i ens tornen la pilota tot demanant-nos que reflexionem i que cedim a les nostres pretensions.

No cedirem en les nostres pretensions. L’empresa té a la seva disposició mesures alternatives que no agredeixen la plantilla. Els sindicats seguirem fent propostes i seguirem mobilitzant-nos.

S’acaba el temps, les properes reunions els dies 1 i 2 de juny, i el termini formal acaba el dia 10.

ESTIGUES ALERTA A LES  PROPERES ACCIONS!!!

#TotsSomCaixaBank    #TotesSomCaixaBank

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *