DIADA NACIONAL DE CATALUNYA: FINS A REEIXIR!

L’11 de Setembre d’enguany, està fortament condicionat pels successius embats i repte colossal en la lluita contra la COVID19, que ha posat en evidència la fragilitat de la condició humana, apuntant la nostra pròpia supervivència. Així mateix, la lluita per la contenció de la pandèmia suposa la presa de mesures d’excepció en l’àmbit de l’exercici de drets fonamentals. Crua i palesa és l’afectació al comerç i les empreses, a l’economia en general, a l’ensenyament, a la pèrdua de llocs de treball , posant al límit l’endeutament públic, i un llarg etc…

 

En nom de la FEC un sentit record per tots aquells i aquelles fortament colpejats per la pandèmia, i encara molt més pels qui dissortadament ja no estan entre nosaltres: que la terra els sigui lleu.

Paral·lelament, a Catalunya, l’escapçament de les institucions ja és un fet, que per notori, no necessita de massa explicació. Acreditades veus del nostre país, venen alertant de la programada acció de debilitament progressiu d’estructures polítiques, econòmiques, socials i laborals del nostre país, en flagrant retrocés arran de l’acte de dignitat col·lectiva de l’1 d’Octubre de 2017.

 

Qui dubta a hores d’ara que la imminent reestructuració i re-centralització econòmica, de poder polític i d’uniformització nacional liderada per certes elits, espanyoles i europees? En son exemple les properes fusions bancàries, que responen a una necessitat de mantenir un model econòmic imposat, on les grans corporacions fan presoners estats sencers, en un model absolutament caducat de producció i del “sempre més”, que amenaça la nostra salut i de pas s’està carregant el Planeta dels nostres fills.

Hauríem de ser més Catalunya que mai. Respondre localment a reptes mundials. Cal tancar files al voltant del motor de progrés social i econòmic del nostre País. Ens hi va el futur, aquest futur que alguns ens volen negar.

 

Des de la FEC, davant la continua amenaça d’uniformització i re-centralització política, persistirem en la tasca de fer-hi front amb totes les nostres forces. I seguirem teixint les màximes complicitats al costat de totes les organitzacions i entitats que treballin en el mateix propòsit, és a dir, al servei de les aspiracions de la ciutadania i en solidaritat amb la resta treballadors i treballadores de Catalunya.

Fins a reeixir!

Bona Diada i Visca Catalunya!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *