Concursa i guanya (I)

Enguany és any d’eleccions sindicals. Ja anem comprovant que els equips de comunicació dels grans sindicats s’han posat en marxa a tota màquina. Benvinguts al període on totes les forces sindicals malden per demostrar quina ha estat més forta, més resistent o més combativa amb els embats continuats de la Direcció.

Davant d’aquest allau comunicatiu, la FEC té el ferm propòsit de desemmascarar els arguments esbiaixats i posar en evidència alguns silencis que tapen renúncies i connivències. En definitiva, hi ha forces sindicals molt més poderoses amb la comunicació que amb la negociació. I com que l’escenari que vivim és més per plorar que per riure, volem fer aquesta acció amb la complicitat de l’humor i la ironia.

El 28 d’abril de 2017 es va signar un Acord Laboral entre el tàndem DIRECCIÓ & SECB + CCOO. Per a situar-nos, és l’acord que regula l’Horari Singular de les oficines “A” i “Store”, entre d’altres temes. Un d’aquests (apartat VIII de l’acord), que quasi passa desapercebut diu així:

“… Asimismo las partes acuerdan iniciar la negociación

conjunta de un nuevo sistema de

clasificación de oficinas y de carreras profesionales

durante el primer trimestre de 2019.

I amb aquesta primera qüestió la FEC enceta aquest concurs: Per què en un Acord d’abril de 2017 s’ajorna fins el primer trimestre de 2019 la negociació de dos temes de tanta transcendència com la classificació d’oficines i les carreres professionals? Valora quina és la resposta correcta:

  1. Esgotats com estaven a causa de les dures negociacions que van portat a l’Acord de l’horari singular de 2017, la Direcció i els sindicats signants van acordar agafar-se dos anys sabàtics per recuperar-se.
  2. En l’horòscop xinès, el 2019 és l’Any del Porc i amb ell es completarà el cicle complet de la rotació dels 12 signes animals. Aquesta circumstància el fa un any molt propici per a qualsevol tipus de negociació.
  3. El 28 de novembre d’enguany tenim Eleccions Sindicals i no convé que els grans sindicats hagin de “retratar-se” tornant a acceptar les pretensions insaciables de la Direcció i corrin el risc de rebre un merescut càstig electoral en tornar a ser còmplices necessaris de noves retallades.

Et convidem a que valoris, sense precipitar-te, les tres opcions i ens facis arribar la que consideris correcta a comunicacio@fec.cat com a molt tard el 6 de juliol inclòs. Entre els participants que encertin la resposta correcta, sortejarem un magnífic Lot de Vins d’una denominació d’origen catalana.

Concursa, encerta i guanya, tens més possibilitats que amb els bonus!

 

Comunicació FEC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *