Jornada partida caixabanc FEC

Jornada partida per a 450 oficines. La FEC diu No!

Després de que el passat 5 de juliol va retirar-se un intent de la Direcció de canvi horari, que pretenia fer-se a l’empara de l’article 41ET, aquest 21 de juliol ha tornat a la càrrega presentant als sindicats una nova proposta d’Acord.

La proposta que més ens afecta és l’obertura de fins a 450 oficines amb horari de matí i tarda. Tres dies a la setmana de 8:45h a 18:45h amb 1,5h de pausa per dinar. I altres 2 dies (divendres fix) de 8:45h a 15h. Així tots els mesos menys l’agost (de 8:45h a 14:15h). Aquesta proposta es complementa amb una proposta inicial de Plus d’Horari Especial (2.300,-€/any) o de Flexibilitat (1.288,32,- €/any), 4 dies addicionals de lliure disposició i vals pels dinars dels dies treballats.

El personal adscrit a una oficina que passi a ser considerada Oficina A o Store tindrà la possibilitat de quedar-s’hi, presentant-se a una convocatòria interna. Si no s’hi presenta o no és seleccionat serà traslladat a un centre de treball situat a un màxim de 25 km del seu centre de referència. Si és una Direcció o Sotsdirecció la que no es presenta o no és seleccionat significarà l’immediat desnomenament i el trasllat a un màxim de 25 km.

 

Volem recordar que la FEC no va signar l’Acord que permetia obrir 15 Oficines A. Dèiem a la nostra circular de febrer de 2014: No hem signat un acord d’horaris d’oficines especials quan el principal acord del nostre horari laboral s’està incomplint sistemàticament. Sabeu qui va signar aquest Acord i va obrir la “caixa dels trons” de la desregulació horària? Doncs CCOO i SECPB. La FEC tenia molt clar que les pretensions en referència a l’horari de la Direcció no havien fet més que començar. Nosaltres no volem ni sentir a parlar de modificacions horàries sense implementar, d’una vegada per totes, el registre horari personalitzat. Aquesta proposta d’horari partit posa encara en més risc el compliment de l’horari laboral.

 

D’altra banda, encara que aquesta proposta tingui la voluntarietat com a premissa, la FEC valora que la jornada de matí i tarda és un retrocés enorme i afecta greument a la conciliació de la vida laboral i personal. Primer van ser unes quantes oficines. Ara entre les Oficines A i les Store ja en seran 450. S’acaba d’obrir una negociació apassionant, on tindrem una nova oportunitat de posar a prova la valentia de les diferents formacions sindicals.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *