Diners llençats a la paperera.  I no només diners…

28/11/2022

Diners llençats a la paperera.
I no només diners…

Toca pensar en el cost salvatge d’aquestes Eleccions Sindicals. Una quantitat indecent d’euros. Centenars de milers de sobres, paperetes electorals, milers d’empleats desplaçats de la seva tasca habitual, rutes electorals, transports, accidents, riscos laborals… I no només això: un procés amb un alt cost també humà, ecològic i econòmic per a tots qui formem part de CaixaBank.

És real. I conscient d’aquest gran cost, CaixaBank té previstos fa anys, els mitjans disponibles per a votar telemàticament i amb totes les garanties.

La FEC fa molts anys que demana en solitari la digitalització també de tot aquest procés electoral (i la Direcció hi està disposada).

I quin problema hi ha doncs?  Que ni CCOO, ni SECB ni UGT volen deixar perdre l’oportunitat d’estar durant mesos segrestant de manera irregular vots per correu, coaccionant a milers de companys un per un, pendents d’importants dotacions econòmiques per a cobrir les seves campanyes, controlant les rutes electorals i els territoris, i finalment els vots i resultats.

Amb l’estalvi resultant d’informatitzar el procés, bé es podria negociar internament una compensació a totes les persones treballadores de CaixaBank. I no caldria que, si ho tenen a bé, esperéssim una almoina negociada en conveni col·lectiu, que, també, controlen i volen seguir controlant ells mateixos.

No llencis també el teu vot. El teu vot presencial preval sobre qualsevol altre, que ningú et garanteix que s’hagi emès ni que arribi en temps i forma.

Volem sindicats moderns, realment preocupats pel futur de la plantilla, del medi ambient i de la societat en general, o seguim recolzant aquests sindicats anacrònics?

El 30N VOTA PRESENCIAL i LLIUREMENT a la FEC, i donem-los un seriós toc d’atenció a tots ells!!!


24/11/2022

Ei! Que això també va de diners… dels teus diners! I anem tard, molt tard.

Ha perdut l’empresa més del 20% de benefici en 10 anys? La plantilla sí, a poc a poc, en cada negociació, en cada Conveni, de la mà de les majories sindicals actuals. Un llençol a cada bugada. Capgirem-ho!

Defensar el teu salari no és incompatible amb els objectius de CaixaBank. És necessari. Una plantilla a la qual es vol fer sentir part d’un gran projecte no pot estar al marge dels assoliments de l’entitat, ni dels seus guanys. Som retribuïts com accionistes o peons? Si volen tenir promotors a CaixaBank, comencem per fer participar a la plantilla, a més de la retribució que li pertoca, dels beneficis, com es fa amb els accionistes. A la FEC, no entenem un benefici sense l’altre. No és just que estiguem patint per arribar a fi de mes, o per una pujada dels tipus d’interès o per la inflació. Ja patim prou quan se’ns sotmet a tanta pressió permanentment.

I ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.


22/11/2022

Treballar i viure a Catalunya: un alt peatge a CaixaBank.

Catalunya i Barcelona especialment, són els territoris amb un cost comparatiu més alt de vida i habitatge, la prima d’Adeslas familiar més cara per territoris, una intolerable pressió comercial i una acusada manca de plantilla. Tot i això, liderem sempre els resultats globals de l’entitat. Però aquesta situació no es tradueix en millores en els acords laborals assolits, que ja no responen a la nostra realitat, sinó als interessos globals d’altres majories sindicals. A la FEC volem que CaixaBank torni a ser la millor empresa on treballar. I tenim clar que per aconseguir-ho, cal que comencem per casa nostra.