QUE VE EL CCOO !!!

És ben veritat allò que es diu: “Mentre la veritat es posa el mitjons, la mentida ja ha donat la volta al món”. Però també és ben cert que “s’agafa abans un mentider que un coix”. I així ens veiem aquests dies amb CCOO.

Els “purgants” estan fent el millor que saben: fer por. Al final ens haurem de creure allò de “Que ve el CCOO!”. Sembla que no els fa respecte res i arriben a dir que l’empresa mai va estat disposada a posar en marxa un ERO forçós, que anaven de “farol”.

Sí, són molt valents quan l’aposta es paga amb els diners dels altres. Només has de preguntar-li al delegat de CCOO: Si no haguéssim arribat a un acord, t’haguessin acomiadat a tu o als que no som delegats? No s’hi val a fer el valent amb el lloc de feina dels altres!

I després passa el que passa quan no t’assabentes de què va la pel·lícula i quan no tens cap tipus d’informació: que no dius cap veritat. SECB, UGT, SIB, FEC i CIC, sindicats signants, tenen informació de primera mà de tot el relacionat amb l’acord. Informació que ens facilita l’empresa, ja siguin aclariments o posada en marxa de qualsevol acció. Això ho fem a través de la comissió de seguiment d’aquest acord. CCOO, al no signar i no disposar d’informació veraç i contrastada per l’empresa, està més perdut que un pop en un garatge.

Només així s’explica que, en la seva darrera comunicació sindical, a més a més d’embolicar la troca, menteixin:

OFICINES S1

 • CCOO diu: No s’ha establert cap compensació ni millora
 • La REALITAT és: CCOO estava disposada a signar 515 oficines S1. Les compensacions ja estaven regulades des de 2013. A banda, aquestes oficines no hauran de complir reptes de campanyes. Això no és una millora?

OFICINES DESCLASSIFICADES

 • CCOO diu: Moltes oficines classificades baixaran de categoria i això afectarà a la promoció.
 • La REALITAT és: S’ha acordat l’increment de 4.100 GC a 5.600 dels quals 3.100 han de ser GCII.

CRITERIS OFICINES S1 I S2

 • CCOO diu: La realitat és que el nombre de clients és alterable perquè es resten els clients “InTouch” i això portarà una sobrecàrrega de treball.
 • La REALITAT és: Amb un nombre limitatiu es dona una causa objectiva per a saber quina oficina és S1 i S2. Fins ara no s’havia establert cap criteri i l’empresa feia el que volia.

DESREGULACIÓ HORÀRIA

 • CCOO diu: Serà l’empresa qui decidirà quan s’obre al públic i si l’oficina es tanca en algun període. CCOO exigim un criteri públic i regulat.
 • La REALITAT és: L’empresa pot decidir l’horari al públic però no l’horari laboral. Vàrem evitar l’apertura fins les 14:45h i les tardes dels dimarts.

OFICINES S2: BOSSA ETT, VACANCES I SOTSDIRECCIÓ

 • CCOO diu: S’ha posat fi a la cobertura de vacances eliminant del càlcul de la bossa d’hores ETT a les oficines de 2 (60 dies ETT) i ja només queden les d’un empleat (30 dies ETT).
 • La REALITAT és: No s’ha posat fi a la cobertura de vacances. Es cobriran amb el mateixos criteris que regien fins ara i inclús es tancaran per període estival si fos necessari. La funció de sotsdirecció no s’elimina per als càrrecs actuals, mentre desenvolupin aquesta funció.

DESPESES DE GESTIÓ I REPRESENTACIÓ (DGR) OFICINES S2

 • CCOO diu: Les direccions de les S2 passen a ser les de menor salari de la xarxa.
 • La REALITAT es: L’empresa ha informat als sindicats signants que sí que tindran DGR i que seran semblants a les de les oficines F2. No s’empitjora les S1, doncs els nivells i plusos estan garantits . Es mantenen els GC a la carrera així com la seva reubicació a 25 Km.

INCENTIUS A LES S1

 • CCOO diu: Hi haurà seguiment per als incentius.
 • La REALITAT és: S’estableix un programa d’incentius específics per a aquestes oficines basat en factors qualitatius o mètriques quantitatives no financeres i no vinculades a la consecució d’ingressos, excepte el Marge Ordinari. Que potser CCOO no vol que tinguis Bonus?

I la “murga” continua. Ara amb el #JoEmQuedo. Els delegats de CCOO que puguin acollir-se a l’ERO… també es queden? Ens agradaria veure que, en una acte de coherència i responsabilitat amb el que van combregant, ells no s’adhereixen a l’ERO per poder cedir la seva plaça als que sí que estan d’acord amb el que s’ha signat. Però això no passarà.

Pensem que el #JoEmQuedo es convertirà en el #JoFotoElCampAraMateix.

Sembla que no se’ls ha posat gens bé no signar un bon acord que garanteix mantenir al feina a qui es vulgui quedar, ni que la seva “famosa” demanda de formació interposada i de la que presumeixen tant, fos DESESTIMADA per l’Audiència Nacional. Com poden presumir dels efectes d’una sentència desfavorable? Tant afectat està el seu sentit de la realitat pel trauma d’haver deixat de ser “la reina del ball”?

 

 

També et podria interessar

Deixa un comentari