AQUEST PRIMER DE MAIG, ALCEM-NOS!

Enguany fa 130 anys que a París va establir-se aquesta jornada de lluita pels drets de les persones treballadores. És des d’aleshores que el Dia Internacional dels Treballadors (i Treballadores) té un dia fixat al calendari i esdevé una jornada reivindicativa del moviment obrer mundial.

 

Seria llarg d’explicar perquè els treballadors del sector financer, especialment els de “la Caixa”, no ens hem sentit interpel·lats històricament pels conceptes “classe treballadora” o “moviment obrer”. Potser és que el sector gaudia de certs privilegis relacionats amb el poder adquisitiu i les condicions laborals i socials. Tanmateix, ja fa massa anys que anem perdent llençols (i alguna coixinera) a cada bugada. No costa imaginar un futur, no massa llunyà, amb un col·lectiu d’empleats amb un poder adquisitiu i unes condicions laborals precàries, molt allunyades d’una elit d’executius que es premien, any rere any, amb incentius, lliurament d’accions, retribucions variables i, en definitiva, un grapat de “bonus” d’alta gamma. Ja ens podem espavilar!

 

El Primer de Maig d’enguany cau en la fase final d’una negociació que va encetar-se arran de la proposta d’un ERO per part de l’empresa. Això després de dos anys de resultats espectaculars. L’amenaça va portar a la plataforma Unió sindical Caixabank (on està integrada la FEC) a demanar al Conseller Delegat que, o bé corregia, o el convidàvem a anar-se’n. Una petició tan contundent  com poc habitual a casa nostra. L’estratègia de la competició productiva en la tasca comercial fomenta l’individualisme extrem. I la Direcció es frega les mans: Desunits som més dòcils i això els permet seguir tibant una corda que mai es trenca. I amb els treballadors desunits,  a la Direcció li és més fàcil governar amb la política de la por.

 

En aquest entorn, la FEC s’ha afegit aquest any a la plataforma “ALCEM-NOS!” i ens fem nostres una sèrie de reivindicacions que assumim com a pròpies i ens comprometem a treballar per assolir-les en benefici de tots els treballadors i treballadores. Aquesta plataforma convoca una manifestació aquest Primer de Maig, que sortirà a les 18h de la plaça d’Urquinaona de Barcelona per reclamar la derogació de la reforma laboral i l’article 135 de la Constitució, la fi de la discriminació laboral de les dones, la jornada laboral de 35 hores, uns salaris i pensions mínimes de 1.200,-€ , l’aplicació de les lleis socials suspeses o anul·lades pel TC, la derogació de la llei d’estrangeria o la llibertat dels presos i preses polítiques i de les represaliades i el retorn de les persones exiliades.

VINE AMB LA FEC

I FEM-NOS SENTIR!

També et podria interessar

Deixa un comentari