JGA 2019: QUÈ HEM FET PER MERÈIXER AIXÒ?

El passat divendres, 5 d’abril, en el transcurs de la Junta General d’Accionistes, la plataforma UNITAT SINDICAL CAIXABANK, li va suggerir al CEO de la nostra entitat que canviï de rumb o que deixi el lloc.

– Et convidem a accedir al vídeo de la intervenció.

– I a llegir-ne el text literal:

“Sr. President, Sr. Conseller Delegat, senyors i senyores del Consell d’Administració, senyors i senyores accionistes, em dit Francesc Sabater i Margalef, sóc el Secretari General Adjunt de la Federació d’Estalvi de Catalunya (FEC) i m’adreço a vostès en nom propi i en el de la plataforma Unitat Sindical CaixaBank, creada arran de la convocatòria d’un ERO i formada, a banda del sindicat citat, per SECB, UGT, SIB, CGT, CIC i ELA-LAB.

Aquesta plataforma sindical aglutina la representació legal de pràcticament el 60% de la plantilla de CaixaBank. A més a més, tots els sindicats tenim delegada pels nostres afiliats, votants, familiars i amics, la representació d’un important nombre d’accions. Concretament, més de 2 milions i mig d’accions.

No podem començar aquesta intervenció sense felicitar a la millor plantilla del sector financer de l’estat. És la millor per la seva preparació, per la seva productivitat i pels seus assoliments. Aquests empleats i empleades, després d’haver aconseguit un resultat rècord el 2017, han estat capaços de batre’l altre cop el 2018 amb un increment proper al 18%.

Diu la publicitat que l’Obra Social és l’ànima de la nostra empresa, però si volen pensar en un cor que batega com el d’un atleta olímpic, aquest, saben quin és? Molt fàcil, el cor i l’ànima són la nostra plantilla.

Ja hem parlat que han estat dos anys consecutius de resultats sense precedents i, a continuació, se’ns presenta una proposta d’acomiadaments col·lectius que tampoc tenen precedents. A 2000 milions de benefici li corresponen més de 2000 acomiadaments? Indubtablement, és una forma ben estranya d’expressar el seu agraïment als empleats i empleades que han contribuït de forma decisiva en la consecució dels objectius del pla estratègic que va vèncer en aquest exercici.  

Ens sembla molt preocupant – i convindran amb nosaltres senyors i senyores accionistes-  la tremenda discrepància entre el discurs amb el que, pretenent justificar l’injustificable ERO, se’ns presenta a la Mesa de Negociació una situació de l’entitat totalment catastrofista, mentre que el panorama que es projecta als mercats i als accionistes pot qualificar-se com a mínim d’esplendorós.

I ens preguntem: Quina és la veritat Sr. Gortázar? L’empresa que havent complimentat el pla estratègic justificaria el substanciós bonus que ens demanen que aprovem? O és més real l’entitat que encara el futur tan exhausta que necessita, imperativament, acomiadar sense contemplacions a 2.157 dels millors treballadors del sistema financer de l’estat?

Tot això es produeix en el marc d’un nou pla estratègic que vostè mateix ja ha dit que no acomplirà, amb l’impacte que tots coneixem en la cotització. Un pla que contempla multitud de canvis en les condicions laborals, que haurien d’haver-se pactat amb la representació sindical abans de cloure el seu disseny. Quin sentit té ara un pla que depèn, per executar-se, de canvis laborals que no està a les seves mans assegurar? Després d’ometre les passes òbvies, vostè intenta forçar aquesta aprovació dels sindicats amb la inacceptable amenaça de més de 2000 acomiadaments.

És vostè relativament nou en aquesta casa Sr. Gortázar i cregui’ns si li diem que molts empleats confiem que no assoleixi massa antiguitat a la nostra empresa. Vostè va arribar a la primera entitat financera del sector (veurem per quan temps amb vostè al davant) i uns dels pilars sobre els que, primer “la Caixa” i després “CaixaBank”, varen fundar aquest lideratge foren una envejable pau social i una relació de mútua confiança entre la Direcció i la representació dels treballadors. Vostè ha trencat aquesta pau i aquesta confiança i per això, o corregeix o hauria d’anar-se’n.

Senyors i senyores accionistes, els demano que votin amb nosaltres en contra de la renovació del Sr. Gortázar com a Conseller Delegat de CaixaBank. Si tot el que els hem explicat no els convenç prou, els convidem reflexionar sobre una dada molt significativa: estem aquí parlant en nom d’una plataforma que reuneix 7 de les 8 seccions sindicals presents a CaixaBank. Set seccions que el passat 28 de novembre varen competir en unes eleccions sindicals. Els asseguro que alguna cosa greu ha de succeir en una empresa per a que el 60% de la representació sindical es posi d’acord per a rebutjar la gestió del Conseller Delegat.

Per tot l’exposat el nostre vot serà:

  • Ens abstenim als punts: 2, 5.6, 5.7, 6 i 12 
  • Votem en contra dels punts: 

1 – Aprovació dels comptes anuals.

3 – Aprovació de la gestió dels Consell d’Administració.

5.2, 5.3, 5.4 i 5.5 – Reeleccions dels quatre membres del Consell d’Administració, entre ells els Sr. Gortázar

7, 8, 9, 10 – Punts relatius a la política de remuneracions, el pla d’incentius, el lliurament d’accions als consellers executius i alts directius i l’aprovació del nivell màxim de retribució variable.

Potser vistos aquests darrers punts, qui necessita un ERO és aquesta part alta de la piràmide.”

 

Desafortunada resposta del CEO

A banda d’insistir en les bondats i la necessitat imperiosa de l’ajustament (sembla que de no fer-se trigarem un nano-segon en desaparèixer de la faç de la terra), el CEO va palesar obertament el què pensa de la plantilla:

Quería recordar a la confederación sindical que están aquí como accionistas: no representan el 60% de los trabajadores, como han dicho, sino menos del 0’05% del capital. Su representación es la que es”.

Com que no hi ha torn de rèplica en la Junta d’Accionistes, aprofitem ara per respondre-li:

  • Vostè ja es va lluir el gener dient que no es podria complir el Pla Estratègic, dos meses després d’haver-lo presentat a bombo i platerets. A banda, d’estratègic, perdoni que li diguem, aquest pla no en té res.
  • Vostè afirma que representem encara no el 0’05%; doncs bé, sàpiga que en aquest minúscul percentatge hi ha persones que ho estan donant tot, fins i tot la seva salut, a les oficines per complir els reptes que se’ls imposen i, dit sigui de passada, perquè vostè s’emporti un quantiós bonus. I també volem recordar-li que, en aquest percentatge, a més d’empleats i empleades, hi ha familiars, clients i accionistes. Si vostè fos elegant, aquesta resposta se la podia haver estalviat.

Senyor Conseller Delegat: Mai en la història de “la Caixa” o a CaixaBank s’ha demanat la dimissió d’un director general o d’un conseller delegat. S’ho hauria de fer mirar.

 

També et podria interessar

Deixa un comentari