COMENÇA EL REGATEIG

Ahir va tenir lloc la 7a. reunió, aquest cop a Madrid, de la Mesa de Negociació de la proposta de Reestructuració/ERO.

Per ser justos cal dir que la Direcció ha modificat tímidament alguna de les seves propostes. Ara bé, el gruix, l’important, el transcendent es manté inalterable. Per ser clars, el que no s’aconsegueixi amb voluntarietat serà forçós (“clàusula de tancament”) i el paquet de mesures és això, un paquet que s’ha plantejat així perquè les mesures són complementàries i vinculades entre sí.

Quines són les novetats a la proposta d’indemnització presentada en la 5a. reunió del 7 de febrer?

  1. Indemnitzacions per a les sortides voluntàries (Recordem que a Barcelona NO hi ha sortides)

Grup A

  • Any 1961 o abans             53% del Salari Regulador fins als 63 anys (increment d’un 3%)
  • Any 1962                             53% del Salari Regulador fins als 62 anys (increment d’un 3%)
  • Any 1963                             51% del Salari Regulador fins als 61 anys (increment d’un 1%)

Grup C

  • Any 1967 o després         40 dies (7 més) per any treballat amb un mínim de 18 mensualitats i un màxim de 24.
  1. Han concretat el nombre d’oficines S1: fins a 515 (actualment 155)

La proposta pels nascuts l’any 1964 (Grup A) i pels nascuts els anys 1965 i 1966 (Grup B) es manté igual. També la Direcció es manté amb la possibilitat de mobilitats “voluntàries” o forçoses, les 100 tardes amb Horari Singular per a tots i totes les gestores d’oficines “normals”, la supressió de sotsdirectors i 2n/a Responsable en oficines de 4 o menys persones, la “desclassificació” d’oficines, la consolidació de nivells cada 36 mesos,…

Tota la representació sindical demana la supressió de la “clàusula de tancament” (forçós al que no s’arribi amb voluntarietat). Exigim una solució acordada entre el que vol la Direcció i els interessos de la plantilla, que incentivi la voluntarietat. A la FEC, fins avui, no ens ha sembla que hi hagi cap intenció per part de la Direcció de que així sigui.

Això sí, ens demanen que fem contrapropostes al que ells plantegen. Doncs, de moment, la FEC ja n’ha fet unes quantes:

  • La retirada de qualsevol condició forçosa.
  • La retirada de la proposta de classificació d’oficines.
  • La implantació d’un sistema de control horari per parlar d’horaris singulars.
  • L’oferiment de Desvinculacions Voluntàries Incentivades (DVI)

La Direcció les escolta… però no en parla. Potser perquè en realitat ells han vingut a “parlar del seu llibre”. Doncs així estan les coses: portem 7 reunions i el més calent és a l’aigüera. Compteu que seguirem plantant cara a aquesta proposta de reestructuració.

 

AMB LA FEC, CAP PAS ENRERE !!!

També et podria interessar

Deixa un comentari