ES BUSQUEN “VOLUNTARIS”…

Ahir va tenir lloc la 5a. reunió de la Mesa de Negociació de la Reestructuració/ERO. CaixaBank va concretar algunes de les condicions perquè les sortides i les mobilitats siguin voluntàries (resumides més avall). Estem convençuts que aquest és el punt d’arrencada i que la Direcció està disposada a modificar-ne alguna perquè es pugui justificar un acord més endavant. Recordem que no està prevista cap sortida a Barcelona, 66 a Girona, 50 a Tarragona i 49 a Lleida.

La FEC valora que les condicions exposades no conviden, de cap manera, a acceptar l’oferiment voluntàriament.

Nosaltres hem tornat a reclamar que se’ns justifiqui:

  • Com es calculen les persones que sobren a cada província.
  • Quines oficines s’han de tancar i on.
  • Quines són les noves Store i on.
  • Quines oficines volen convertir en S1 i on.
  • El desglossament del Ràtio d’Eficiència.

Si hi ha bona fe i transparència, aquestes dades són imprescindibles per creure’ns que calen les sortides i mobilitats que la Direcció considera que s’han de produir en qualsevol cas.

Després dels resultats publicitats, costa molt d’empassar la necessitat imperiosa de la reestructuració que planteja l’empresa. Per fer “pedagogia” cal ser pedagog i si estem dirigits per pedagogs, potser aquest és el motiu pel qual es proposen segons quines mesures.

Les condicions que ha proposat la Direcció són:

  • Indemnitzacions i condicions de les EXTINCIONS VOLUNTÀRIES: Grups A i B 50% del Salari Regulador (SR), descomptant la prestació d’atur i des de la data d’extinció del contracte.
Grup Any Naixement Import Altres
A 1961 o abans 50% SR fins els 63 anys Conveni Especial SS fins els 63 anys
1962 50% SR fins els 62 anys Conveni Especial SS fins els 63 anys
1963 50% SR fins els 61 anys Conveni Especial SS fins els 63 anys
1964 50% SR fins els 60 anys Conveni Especial SS fins els 63 anys
B 1965 i 1966 50% SR de 5 anys Conveni Especial SS fins els 60 anys
C 1967 o posterior 33 dies per any treballat Màxim 24 mensualitats
  • Les sortides que no es cobreixin voluntàriament, fins les 2.157 previstes per la Direcció, serien forçoses. En aquest supòsit, les condicions serien: 30 dies per any treballat amb un màxim de 22 mensualitats.
  • Calendari: Les adhesions s’haurien de fer durant el primer semestre de 2019 i s’aplicarien fins el 31.12.2020 en funció de les necessitats de l’empresa, tant per a les extincions com les mobilitats.
  • Mobilitats voluntàries: Proposen una compensació única de 5.000,-€ si és superior a 100 Km. i no suposi un acostament al domicili.

La FEC ha reiterat el rebuig a la proposta de la Direcció del nou sistema classificació d’oficines que, entre altres, pot ser un cau d’arbitrarietats en les possibilitats d’evolució professional.

Pel que fa als horaris continuem defensant que, abans de parlar-ne, cal un sistema de control horari que permeti verificar que s’acompleixen els que s’acorden.

No podem perdre de vista que estem encara a la primera fase de la negociació. En aquesta fase la Direcció ens explica quines mesures considera necessàries pels seus propòsits. I les exposen sense que els tremoli la veu i sempre acompanyades d’informes amanits per l’ocasió. La fase més dramàtica és aquella en la que algunes forces sindicals (sempre acostumen a ser les mateixes) entren en el regateig d’aquests màxims proposats per la Direcció.

Tant de bo ens equivoquem i en aquesta ocasió, tota la representació sindical ens mantinguem ferms i units davant d’aquest intent de reestructuració injustificable.

AMB LA FEC, CAP PAS ENRERE !!!

 

També et podria interessar

Deixa un comentari